Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová dostala zelenú pre ZOH - ale s podmienkou

Definitívne meno slovenskej zástupkyne v krasokorčuliarskej súťaži žien na zimných olympijských hrách v Soči bude známe až po majstrovstvách Európy v Budapešti, ktoré sa uskutočnia od 13. do 19. januára 2014.

22.12.2013 20:04
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová na MS Slovenska.
debata

Na kontinentálnom šampionáte bude Slovensko reprezentovať Nicole Rajičová, ktorá splnila všetky nominačné kritéria a v internom súboji zdolala Moniku Simančíkovú. Ak Rajičová splní v Budapešti požadované kritériá, pocestuje aj na zimné olympijské hry.

V opačnom prípade by mala nominácia do Soči pripadnúť Monike Simančíkovej, ktorá vybojovala na tohtoročných majstrovstvách sveta v Kanade pre Slovensko jednu miestenku. Rozhodol o tom výkonný výbor Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) po návrhu trénersko-metodickej komisie po skončení víkendových majstrovstiev Slovenska v Bratislave.

„Ak Nicole Rajičová splní predpísané prvky a dosiahne potrebný bodový výsledok a umiestnenie, bude nás reprezentovať aj v Soči. Splnila všetky nominačné kritériá pre účasť na majstrovstvách Európy. Monika Simančíková, ktorá má momentálne aj zdravotné problémy, bude napísaná ako náhradníčka pre ZOH. Prípadná zmena v olympijskej nominácii na poslednú chvíľu nebude veľkým problémom, keďže obe majú vybavené všetky dokumenty pre organizátorov. V tomto duchu oznámime v pondelok aj našu nomináciu na zimné olympijské hry Slovenskému olympijskému výboru,“ povedala predsedníčka SKrZ Felicitas Babušíková.

Na ME v Budapešti sa okrem Rajičovej predstaví aj tanečný pár Federica Testová, Lukáš Csölley. Šancu na účasť má aj Marco Klepoch, ktorý sa v poslednom čase výkonnostne zlepšil. V najbližších týždňoch však musí splniť ešte požadované bodové kritériá pre účasť. Zatiaľ ich má naplnené len v krátkom programe, body potrebuje za voľné jazdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Nicole Rajičová #Monika Simančíková