Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povinný rituál pred pretekmi, veľká zvieracia fóbia či obľúbený seriál. Vlhová odpovedala na otázky fanúšikov

Petra Vlhová usilovne pracuje na návrate do formy po januárovom zranení v Jasnej. Počas toho si však v novej časti seriálu o jej návrate našla čas aj na otázky fanúšikov, ktorých prišlo viac ako tisíc.

15.04.2024 15:51 , aktualizované: 16:24
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová po vlaňajšom slalomovom triumfe v rakúskom Flachau.
debata (4)

V jednom momente prezradila svoje rituály pred pretekmi. Tie spočívajú v odrezaní vonkajšieho sveta a sústredení, ale aj umiestnení lyží.

"Je to dlhý proces, aby som sa ocitla v stave, kde budem iba ja a nikto okolo. Pred pretekmi mám rituál, že lyže mám vedľa seba, pričom jedna je čistá a na druhej je nápis Hero, tá musí byť na pravej strane.

Ak by to bolo naopak, tak by som kopec asi nezliezla," opisuje slalomová špecialistka povinnú jazdu pred každými pretekmi.

Lisa Hörnbladová lyžovanie Čítajte viac Vlhová prišla o ďalšiu súperku. Už takto ďalej nemôžem pokračovať, narieka švédska šampiónka

Obľúbený seriál? „Breaking Bad (v preklade Perníkový tatko),“ nezaváhala Petra. „Niečo z jabĺk, koláč alebo jablková štrúdľa,“ opisuje obľúbený koláč.

Priznala aj druh zvieraťa, z ktorého má fóbiu. „Príde mi zle, keď vidím hada. Bojím sa ich.“

Ak by nelyžovala, športový svet by bol aj tak jej pravdepodobným domovom. „Som rodený športovec, zostala by som pri tom. Baví ma tenis.“

Pri otázke na spôsob trávenia voľného času skonštatovala, že všetko sa krúti okolo jej kolena a voľný čas momentálne vlastne nemá.

„Každý deň som vo fitku. Od rána do večera cvičím, regenerujem, rehabilitujem, oddychujem…Mo­mentálne vlastne žiadny čas nemám.“

Zaujímavé je, že polárnu žiaru na pretekoch vo fínskom Levi zatiaľ videla iba jediný raz. „Chodím tam každý rok a až po šiestich som mala šťastie. Nikto z môjho tímu ju uvidel hneď po prvej návšteve. Je to iba šťastí.“

Na záver sa rozhovorila aj so svojom partnerovi Michalovi Kyselicovi. „Snažil sa mi byť oporou, vnímal to tak chlapsky. Samozrejme, aj jeho to trápilo. To je skôr otázka na neho, ale som šťastná, že ho mám,“ dodala.

Rivalita Vlhová vs. Shiffrinová: Zaujímavé fakty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Kedy vybojovali prvé pódium, prvé víťazstvo?...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #otázky #lyžovanie #Petra Vlhová #zvyky #fóbia #rituály