Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová prišla o ďalšiu súperku. Už takto ďalej nemôžem pokračovať, narieka švédska šampiónka

Ďalší úder pre alpské lyžovanie v Škandinávii. Pár týždňov po tom, ako oznámila koniec aktívnej kariéry Nórka Ragnhild Mowinckelová, sa s bielym cirkusom lúči jej švédska kolegyňa Lisa Hörnbladová.

13.04.2024 09:31
Lisa Hörnbladová lyžovanie Foto:
Lisa Hörnbladová.
debata

Špecialistka na rýchlostné disciplíny na sociálnych sieťach potvrdila, že nedávno skončená sezóna Svetového pohára bola pre ňu poslednou.

Účastníčka troch majstrovstiev sveta štartovala aj na olympiáde v Pjongčangu 2018, kde obsadila 17. miesto v zjazde a 24. priečku v super G.

"A je to tu. So zármutkom oznamujem, že končím. Nemôžem pokračovať tak, ako tomu bolo v minulej sezóne, pretože bez podpory, trénera a tímu nie je možné konkurovať najlepším na svete.

Slovinsko Maribor Slalom Ženy Vlha Čítajte viac Sklamaný Boris Vlha po výhre Pellegriniho: Spravím maximum, aby dcéra opustila Slovensko, nebude fungovať v proruskej spoločnosti

Minulá sezóna bola nevydarená, takže toto je správna vec, ktorú môžem urobiť pre moju pohodu. Samozrejme, problémy s kolenom hrajú v mojom rozhodnutí úlohu," napísala 28-ročná Švédka na sociálnej sieti.

V uplynulej sezóne SP sa jej nedarilo podľa predstáv, jej najlepším výsledkom bolo 23. miesto v super G z rakúskeho strediska Altenmarkt-Zauchensee.

"Nedosiahla som svoje ciele, ale som hrdá, že som neprestala bojovať. Moje posledné štyri roky boli o zraneniach a zakaždým som sa dokázala prebojovať späť.

02. Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová oznámila radostnú novinu. Gratulujú jej kolegyne i fanúšikovia z celého sveta

Lyžiarske preteky mi vzali zdravie, ale dali mi nezabudnuteľné spomienky a priateľov na celý život. Som veľmi vďačná za všetkých ľudí, ktorí mi počas mojej kariéry akýmkoľvek spôsobom pomohli," poďakovala sa Hörnbladová.

Z poslednej medaily v aktívnej kariére sa tešila v marci, keď na švédskom šampionáte v Aare vyhrala super G a stala sa národnou šampiónkou.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #koniec #Švédsko #lyžovanie #Lisa Hörnbladová