Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesebecké gesto hviezdnej slalomárky. Gisinová mala zlato na dosah, miesto toho zámerne spomalila

Švajčiarske médiá si všimli pekné gesto, ktorým sa prezentovala dvojnásobná olympijská víťazka v alpskej kombinácii a jedna z najlepších slalomárok tejto sezóny Michelle Gisinová.

31.03.2024 21:05
Michelle Gisinová Foto:
Gisinová v cieľovej rovinke decembrových pretekov v Lienzi.
debata (6)

Švajčiarka sa na slalome v rámci domáceho šampionátu rozhodla prenechať víťazstvo svojej mladšej kolegyni. Pár bránok pred cieľom spomalila a z priebežnej prvej pozície sa zosunula až na konečné šieste miesto.

Po prvom kole slalomu na majstrovstvách Švajčiarska jasne viedla, no pár bránok pred cieľom začala strácať tempo. Jej nápadná snaha o horší výsledok neušiel pozornosti víťazky, ktorou sa stala 26-ročná Nicole Goodová.

Petra Vlhová, Goralský klobúčik Čítajte viac Na tvári Vlhovej sa objavili aj slzy dojatia. Lyžiarka chcela glóbus, dostala klobúk a spôsobila ošiaľ

„Áno, evidentne išla nadoraz,“ okomentovala ironicky „sabotáž“ Gisinovej. Pre novú majsterku Švajčiarska je to prvý titul, ktorý jej v budúcej sezóne môže dopomôcť k lepšiemu štartovému číslu na pretekoch.

Gisinová, ktorá si počas poslednej sezóny vyjazdila dve slalomové pódiá, podľa webu blich.ch chcela svojou jazdou pomôcť mladším lyžiarkam.

Na štartovacej listine domáceho šampionátu bolo 48 pretekárok, pričom 21 z nich sa narodilo v roku 2004 a neskôr.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #zlato #slalom #Michelle Gisinová #národný šampionát