Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tvári Vlhovej sa objavili aj slzy dojatia. Lyžiarka chcela glóbus, dostala klobúk a spôsobila ošiaľ

Účastníci legendárnych lyžiarskych pretekov mládeže O goralský klobúčik mali počas uplynulého víkendu o motiváciu postarané. Počas soboty sa v dejisku objavila aj samotná Petra Vlhová, ktorá tu kedysi tiež začínala.

25.03.2024 12:36
Petra Vlhová, Goralský klobúčik Foto:
Petra Vlhová bola pre deti ako magnet.
debata

Lyžiarsky oddiel TJ Roháče Zuberec usporiadal už 50. ročník pretekov, na ktorých sa už v minulosti objavili mnohí neskorší slovenskí či českí profesionáli.

Okrem Vlhovej, ktorá sa na pódium postavila ako víťazka v roku 2006, si tu svoje odjazdili aj Veronika Velez-Zuzulová, Jana Wolnerová Gantnerová či české hviezdy Ondřej Bank a Klára Křížová.

Na zjazdovke v Spálenej bola pre jubilejný ročník slávnostná atmosféra, ktorú ešte vyšperkovala návšteva Petry Vlhovej. Tá sa okamžite stala stredobodom pozornosti a na Orave spôsobila menší ošiaľ.

Petra Vlhová, Flachau Čítajte viac V najbližšej dobe sukne nosiť nebudem, hovorí Vlhová. Okrem straty svalov bojuje aj s bežnými úkonmi

Slalomárska hviezda odovzdala ocenenia víťazom jednotlivých kategórii, ostatným účastníkom rozdala podpísané kartičky a zvyšku osadenstva rozdávala jeden autogram za druhým.

„V obrovskom slalome som síce nevyhrala malý glóbus, ale Goralský klobúčik áno. Plus mám k tomu teraz modré barle,“ vtipkovala počas pretekov.

Mladí lyžiari ju tak dojali, že na tvári Vlhovej bolo vidieť slzy dojatia. Jej návštevu ocenili aj organizátori podujatia, ktorého prvý ročník sa konal ešte v roku 1975.

"Malých pretekárov prišla do Zuberca pozdraviť aj Petra Vlhová, čo pre súťažiacich bolo veľmi príjemné a motivačné stretnutie…

Petra ďakujeme za príjemné povzbudenie malých detských talentov… Veď napokon stupeň víťazov 32. ročníka GK v Zuberci v roku 2006 patril aj Petre Vlhovej," napísali na sociálnej sieti. Vlhová dostala aj typický goralský klobúčik.

Po páde počas januárových pretekov Svetového pohára v Jasnej, ktorý znamenal predčasné ukončenie aktuálnej sezóny, Vlhová musela absolvovať operáciu kolena na klinike vo Švajčiarsku. Do súťažného kolotoča by sa mohla vrátiť v úvode nasledujúcej sezóny.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Vlhová Petra #TJ Roháče Zuberec #goralský klobúčik