Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už to nechcem! Nečakané oznámenie Gutovej-Behramiovej, naznačila koniec kariéry

Suverénna víťazka celkového hodnotenia Svetového pohára Lara Gutová-Behramiová krátko po zisku malého glóbusu v super G spresnila, kedy skončí s lyžiarskou kariérou.

22.03.2024 15:24
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová neskrývala spokojnosť po zisku piateho malého glóbusu v kariére v super G.
debata

Gutová-Behramiová vyslala v rozhovore pre švajčiarsku SRF jasný signál o konci kariéry. Odchod do športového dôchodku neplánuje hneď, ale na konci nasledujúceho ročníka 2024/25.

„Ešte jednu sezónu, áno, ale nemyslím si, že to budú ďalšie dva roky,“ odpovedala 32-ročná Švajčiarka, keď sa jej pýtali na budúcnosť. Suverénka končiacej sa sezóny sa ešte chce zúčastniť na nasledujúcich MS v lyžovaní v roku 2025 práve v Saalbachu, kde sa koná aj finále tohto ročníka Svetového pohára.

Lyžiarska suverénka sezóny Gutová-Behramiová Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...

„Keby bola olympiáda zajtra, bola by som pripravená,“ pokračovala v rozhovore. „Nepáči sa mi to a už to nechcem,“ hovorila rodáčka z Tessina o strese a tlaku, ktorý pociťuje pred najsledovanejším športovým podujatím na svete.

„Som si istá, že tam budem aj v najbližšej sezóne, ale Cortina je dosť nereálna. Keď príde čas, poviem to, kedy skončím,“ uviedla Gutová-Behramiová. Zimné olympijské hry sa uskutočnia vo februári 2026 v talianskej Cortine d'Ampezzo.

19. Lara Gutová Čítajte viac Škandál v tíme lyžiarskej kráľovnej. Pred Gutovou-Behramiovou sa neoplatí zatĺkať, lebo sa s vami rýchlo poráta

V súvislosti s piatkovým super G, v ktorom obsadila 7. miesto, priznala, že podmienky boli pre ňu náročné. „Určite to nebolo moje najlepšie super G,“ povedala, ale v vzhľadom na získanie potrebného počtu bodov bola spokojná.

Tešila sa a veľmi si užívala chvíle so svojim otcom Paulim Gutom, ktorý sledoval preteky priamo na mieste a po zisku malého glóbusu svoju dcéru poriadne objal.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Lara Gutová-Behramiová