Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská šanca pre Gutovú. Shiffrinová naznačila zásadné rozhodnutie, časť fanúšikov neveriacky krúti hlavami

Mikaela Shiffrinová pokračuje v rehabilitácii zraneného kolena a jej návrat na zasnežené svahy je v nedohľadne. Existuje aj možnosť, že sa podobne ako jej rivalka Petra Vlhová už v pretekoch aktuálnej sezóny Svetového pohára neobjaví.

13.02.2024 07:27
x001 Jasná Foto:
Mikaela Shiffrinová.
debata (3)

Americká superstar v rozhovore pre SKI Magazine, ktorý bol publikovaný včera, priznala, že s rekonvalescenciou sa neponáhľa.

Jej absenciu vo Svetovom pohári využila Lara Gutová-Behramiová. Špecialistka na rýchlostné disciplíny má parádnu formu a naposledy vyhrala aj obrovský slalom v Soldeu. Aktuálne vedie priebežné poradie SP o päť bodov pred Shiffrinovou.

Skúsená Švajčiarka môže navýšiť svoje vedenie počas víkendu na domácej pôde v Crans Montane, kde sa pôjdu dva zjazdy a super G.

Shiffrinová bude vo Švajčiarsku chýbať a otázna je aj jej účasť v ďalších pretekoch. Po Crans Montane sa najlepšie lyžiarky zídu v talianskom stredisku Val di Fassa, kde sú na programe dva superobrovské slalomy (24. – 25. februára).

425718589 18411388765008225 3073072742373258387 n Čítajte viac Shiffrinovej návrat sa opäť odkladá. Ak sa neukáže ani v Taliansku, je koniec, varuje bývalý tréner

Američanku, ktorá bola ešte v polovici sezóny top kandidátkou na zisk šiesteho veľkého krištáľového glóbusu v kariére, aktuálne trofeje nezaujímajú.

„Rekonvalescencia je dôležitá a chcem ju absolvovať na sto percent. Ide o veľa, cítim to. Nejde len o túto sezónu, myslím aj do budúcnosti. Ešte budem mať veľa možností povyhrávať preteky,“ vyhlásila Shiffrinová a naznačila, že návrat na svahy v tejto sezóne nie je pre ňu primárne dôležitý.

Napriek tomu stále môže získať malý glóbus za slalom.

V poradí disciplíny má 125-bodový náskok pred Petrou Vlhovou, ktorá má po operácii a lyžovať bude až v budúcej sezóne. Priebežne tretia je Nemka Lena Dürrová, ktorá stráca na prvé miesto 228 bodov.

Najlepšia lyžiarka sveta však už myslí do budúcna. Na budúci rok ju čakajú majstrovstvá sveta v rakúskom Saalbachu, o rok neskôr olympiáda v Miláne.

„Ak sa vrátim k súťažnému lyžovaniu, chcem sa pri tom cítiť silná a stopercentne pripravená. Koleno postupne zaťažujeme a skúšame, ako reaguje. Zatiaľ nie je úplne v poriadku,“ vysvetlila pre SKI Magazine.

Rodáčka z Colorada, ktorá o mesiac oslávi 29. narodeniny, zostáva pozitívne naladená.

„Každým dňom bolesť čoraz viac ustupuje a môj pohyb sa zlepšuje. Cítim, že ideme dobrým smerom,“ dodala Shiffrinová.

Na jej slová reagovali aj fanúšikovia na sociálnych sieťach. „Nechcem tomu uveriť, ale žiaľ, aj také je lyžovanie. Mikaela, držíme palce,“ napísal jeden z priaznivcov. „Zdravie je prvoradé, poriadne sa dolieč. Nemáš sa kam ponáhľať,“ znela ďalšia z reakcií.

Lara Gutová-Behramiová. Foto: Profimedia
Lara Gutová-Behramiová Lara Gutová-Behramiová.

Vynútená pauza v podaní Shiffrinovej otvára obrovskú šancu pre Gutovú-Behramiovú.

Ak Švajčiarka potvrdí kvalitnú formu aj v zostávajúcich pretekoch, má veľkú šancu udržať si vedenie v celkovej klasifikácii Svetového pohára.

V prípade, že by sa jej to podarilo, získala by druhú veľkú „guľu“ v kariére. Prvýkrát sa tešila z celkového prvenstva v sezóne 2015/2016.

Úspechy a rekordy Mikaely Shiffrinovej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová vyhrala v trinástich...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #zjazdové lyžovanie #koleno #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová