Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadskému lyžiarovi išlo v Bansku o život. Po páde ho zachránil lekár rakúskeho tímu

Ešte v piatok sa v lyžiarskom stredisku Bansko stala vážna nehoda. Kanaďan Liam Wallace spadol počas tréningu tak nešťastne, že bol v ohrození života.

10.02.2024 17:59
Liam Wallace Foto:
Kanaďan Liam Wallace je špecialistom na technické disciplíny.
debata (20)

V čase jeho vážneho zranenia bol nablízku tímový lekár z Rakúskeho lyžiarskeho zväzu, ktorý sa o Kanaďanovom páde dopočul cez vysielačku.

Okamžite si to namieril na miesto nešťastia a veľmi rýchlo poskytol Wallacovi prvú pomoc. Svojim zákrokom pravdepodobne zachránil 24-ročnému mladíkovi život.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Neuveriteľný záver Gutovej-Behramiovej. Z deviateho miesta víťazkou, z trónu zosadila Shiffrinovú

Ako informovali Kronen-Zeitung a Kleine Zeitung, Kanaďan pri páde utrpel vnútorné krvácanie a mal niekoľko zlomených rebier.

K záchrane života mal tímový lekár prispieť najmú tým, že na Wallacovi vykonal punkciu pľúc a zostal s ním až do príchodu miestnych záchranárov. Následne bol zranený letecky prevezený do nemocnice v Sofii a jeho stav má byť stabilizovaný.

Andreas Žampa Čítajte viac Skvelé 2. kolo Žampu, patril k najrýchlejším. Slovák bodoval po dvoch rokoch. V Bansku vyhral Odermatt

Wallace je považovaný za špecialistu na technické disciplíny a vo Svetovom pohári debutoval v slalome vo švajčiarskom Adeboldene v januári 2022.

Medzi lyžiarskou špičkou zatiaľ absolvoval 27 pretekov, no ešte nikdy sa v slalome ani v obrovskom slalome neprebojoval do druhého kola. V Nor-Am Cupe, severoamerickej verzii Európskeho pohára, Wallace vyhral tri preteky a jedenásťkrát skončil na stupňoch víťazov.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Bansko