Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veď to sa nedá jesť, urazili Čechov. Švédi si vzali so sebou na MS vlastného kuchára, knedlíky a spol. im vôbec nechutia

Je to jedna z najsledovanejších udalostí v biatlonovom svete počas tohto roku.

08.02.2024 09:00
844378331 Foto:
Zľava: Elvira Öbergová, Hanna Öbergová, Martin Ponsiluoma a Sebastian Samuelsson.
debata (35)

V Česku – presnejšie v Novom Meste na Morave – sa tento rok konajú majstrovstvá sveta v biatlone. Ešte sa ani len poriadne nezačali a už vzbudzujú pozornosť.

Najviac však švédska výprava, ktorej členovia nielenže dorazili do Česka vo veľkom štýle, ale taktiež si neodpustili kritiku.

Pre úspech robia podľa českých médií očividne všetko. Nielen na trati. Švédi na čele s 26-ročným Sebastianom Samuelssonom, ktorý je aktuálne na 13. mieste v celkovom hodnotení Svetového pohára, dorazili do Česka štýlovo.

Prileteli tryskáčom, ktorý si prenajali. Podľa bulvárneho blesku sa však nejedná o jedinú výstrednosť škandinávskej reprezentácie.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Po sérii vážnych zranení sa nahlas ozýva Shiffrinová. Poukazuje na veľký problém, ktorý majú elitné pretekárky vrátane Vlhovej

Okrem toho si totiž priviezli aj vlastný kuchársky tím, ktorý im bude pripravovať jedlá na mieru. Ako uviedol švédsky web Aftonbladet, dôvodom tohto rozhodnutia je zlá skúsenosť s českou kuchyňou.

„Už sme tu bývali v iných hoteloch a česká kuchyňa nie je naša obľúbená,“ posťažovala sa Elvira Öbergová, ktorej v súčasnej dobe patrí piata priečka v celkovom poradí SP.

„Tým, že si so sebou môžeme priviezť vlastných kuchárov a jedlo bude perfektné, tak môžeme získať nejaké sekundy na trati,“ doplnila.

Rovnaký názor má aj jej staršia sestra Hanna.

„Moja skúsenosť s Českou republikou v minulosti, keď sme nemali vlastného kuchára, bola… mierne odlišná kvalita jedla,“ potvrdila.

Veľká nádej slovenského biatlonu Ema Kapustová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvadsaťjedenročná juniorská reprezentantka Ema...

Z kuchárov však má radosť aj spomínaný Samuelsson. „Je fantastické, že si to môžeme dovoliť. Samozrejme, že na tom záleží. Poukazuje to na to, ako vážne berieme MS. Že úspechu sa naozaj snažíme podriadiť všetko,“ povedal.

Iný názor na všetko má napríklad nórsky veterán Tarjei Bö, trojnásobný olympijský víťaz v biatlone.

„Švédsko sa snaží prijať nejaké extrémne opatrenia, aby nás dohnalo,“ nebral vravel v rozhovore pre nórsku televíziu NRK.

Na záver dodal, že jeho krajina sa naopak prikláňa k variantu cestovať a zanechávať čo najmenšiu uhlíkovú stopu.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon