Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z 30. miesta na vrchol pódia. Švajčiar predviedol v Chamonix famózne druhé kolo

Švajčiarsky lyžiar Daniel Yule triumfoval v nedeľnom slalome Svetového pohára v Chamonix.

04.02.2024 13:50
843376241 Foto:
Daniel Yule v cieli ani sám neveril, že vyhral.
debata

Na zjazdovke Verte vo francúzskom stredisku figuroval po 1. kole až na 30. mieste, no v druhom predviedol najlepšiu jazdu a zvíťazil o šestnásť stotín sekundy pred krajanom Loicom Meillardom.

Tretí skončil domáci Clement Noel (+0,18 s), ktorý neudržal líderskú pozíciu po úvodnom kole.

Yule dosiahol prvé víťazstvo v sezóne a siedme individuálne v kariére vďaka najlepšiemu času v druhom kole. Všetky triumfy zaznamenal v slalome, naposledy sa tešil 22. januára 2023 v Kitzbüheli.

Francúzsko SR Lyžovanie šport SP finále slalom ženy Čítajte viac Budú z rivaliek takmer susedky? Shiffrinová zvažuje veľký presun, obzerá sa po pozemku na náhornej plošine

Švajčiar poskočil vďaka zisku 100 bodov na tretie miesto v klasifikácii disciplíny. Lídrom v poradí slalom zostal Manuel Feller, ktorý zvýšil náskok na druhého Nemac Linusa Strassera na 164 bodov.

Domáci Noel viedol po 1. kole, keď sa najlepšie vyrovnal s presadenými bránkami, vyšla mu hlavne stredná časť.

Najviac sa mu priblížil Haugan, ktorý mal manko 23 stotín. Menej ako pol sekundu (+0,40) strácal Feller, víťaz troch tohtosezónnych slalomov.

Taliansko Lyžovanie SP ženy obrovský slalom Čítajte viac Švajčiarku na ceste za triumfom nezastavila ani veľká chyba, druhé miesto si podelili dve pretekárky

Strasser nenadviazal v úvodnom kole na predchádzajúce triumfy z Kitzbühelu a Schladmingu a bol až na 17. priečke (+1,24 s).

Štart druhého kola organizátori odložili o desať minút neskôr pre problémy s časomierou. Švajčiar Yule štartoval ako prvý, z upravenej trate vyťažil natoľko, že už ho nikto v súhrnom čase nezdolal.

Strasser chcel zaútočiť z priebežnej sedemnástej pozície, no nevyšla mu podľa predstáv ani druhá jazda a skončil na spoločnom 14. mieste spolu s Rakúšanom Johannesom Strolzom.

Boris Vlha, Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je doma. Jej brat Boris prezrádza, čo robila po príchode zo Švajčiarska

Meillard bol piaty a dokázal sa najviac priblížiť Yulemu, keď stratil len 16 stotín. Líder po prvom kole Noel mal ešte na poslednom medzičase náskok.

V závere však olympijský šampión zo ZOH 2022 stratil, ale stačilo to rovnako ako v Schladmingu na pódium. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

V Chamonix sa mali v piatok a v sobotu konať aj zjazdy, no Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ich zrušila pre nepriaznivé snehové podmienky a vysoké teploty.

Riadiaci orgán sa snažil nájsť náhradu za dva zjazdy v rovnakom termíne, no v časovej tiesni sa nenašlo žiadne vhodné riešenie.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #slalom #Chamonix #Daniel Yule