Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budú z rivaliek takmer susedky? Shiffrinová zvažuje veľký presun, obzerá sa po pozemku na náhornej plošine

Duely Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej už roky spestrujú zimné mesiace fanúšikov lyžovania. Podľa rakúskeho denníka Kleine Zeitung americká hviezda zvažuje sťahovanie do Európy, čo by dávalo zmysel hneď z niekoľkých dôvodov.

04.02.2024 12:16 , aktualizované: 13:01
Francúzsko SR Lyžovanie šport SP finále slalom... Foto:
Súperky a teraz susedky: Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
debata (19)

Americká lyžiarska hviezda často navštevuje Horné štajersko. Shiffrinová zvažuje, že sa usadí na náhornej plošine Dachstein. Vraj si už hľadá dom alebo stavebný pozemok.

Také fámy podľa denníka kolujú v mestečku Ramsau. Tu už roky žije aj najúspešnejší rakúsky olympionik Felix Gottwald. Starosta Ramsau Ernst Fischbacher potvrdil, že hviezdna lyžiarka je v mestečku častým hosťom.

„Áno, Mikaela Shiffrinová často trávi čas v našej komunite, čo nás samozrejme veľmi teší. Ale zatiaľ som nepočul, že by tu chcela niečo stavať. Neevidujeme ani žiadnu žiadosť," uviedol.

835134209 Čítajte viac Doplatili Vlhová či Shiffrinová na nabitý program a ťažkú trať? Môžu si za to samé, tvrdí nemecký šampión

Zvesti o sťahovaní tak pravdepodobne majú korene vo vzťahu Shiffrinovej a nórskeho lyžiara Aleksandera Aamodta Kildeho. Ten má blízky vzťah k miestnej rodine Mitterovcov.

„Aleksander s nami žil ako malý chlapec,“ hovorí Wolfgang Mitter, bývalý generálny sekretár Svetového pohára v severských disciplínach.

Jeho syn Christian pôsobí ako tréner žien v Nórskom lyžiarskom zväze a ďalší syn Mark je súčasťou tímu Shiffrinovej.

„V Ramsau sme veľmi často, pretože je to veľmi dôležité pre preteky v Lienzi, Kransjkej Gore a Zauchensee. V Reiteralme máme tiež najlepšie tréningové podmienky,“ tvrdí Mark.

vrtuľník Čítajte viac Hororová sezóna. Vlhová a spol. trpia, lyžiarski šéfovia čelia kritike

Lyžiarsky americko-nórsky pár sa v Hornom Štajersku ukázal aj nedávno po pretekoch v USA. Shiffrinová a Kilde bývali u Christiana Mittera.

Ramsau je totiž iba pár hodín jazdy autom od Innsbrucku, kde sa nachádza byt Kildeho, ktorý v rakúskom meste žije. Zaľúbenci by to tak k sebe mali bližšie ako z Ameriky, kde má svoj domov Mikaela.

Väčšina pretekov Svetového pohára sa navyše koná v Európe. Shiffrinová sa v Innsbrucku nachádza aj teraz, keď absolvuje rehabilitáciu po páde v Cortine.

Zároveň sa môže starať o Kildeho, ktorý po páde vo Wengene utrpel viaceré vážne zranenia.

Američanka by paradoxne mala bližšie aj ku svojej lyžiarskej súperke zo Slovenska Petre Vlhovej.

Ramsau sa nachádza neďaleko lyžiarskeho strediska Flachau, ktoré je od Bratislavy vzdialené okolo štyroch hodín cesty autom.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Aamodt Kilde #Ramsau