Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutová naháňa Shiffrinovú a bez okolkov kritizuje súperky: Niektoré dievčatá chcú jazdiť všetko a potom to tak aj dopadne

Zatiaľ čo súperky padali ako hrušky, ona využila svoje skúsenosti a po dvoch solídnych jazdách pozbierala dôležité body. Ak sa presadí aj vo svojej najsilnejšej disciplíne, prvé miesto v priebežnej klasifikácii Svetového pohára bude mať na dostrel.

28.01.2024 06:56
gutová Foto:
Lara Gutová-Behramiová sa teší z druhého miesta v piatkovom zjazde v talianskom stredisku Cortina D'Ampezzo.
debata

Lara Gutová-Behramiová ukázala počas uplynulých dní v Cortine d'Ampezzo konzistentnú formu a dokazujú to aj výsledky. V piatkovom zjazde bola druhá, včera obsadila delené piate miesto.

Dnes je na programe super G a pokiaľ Švajčiarka zaboduje, zníži stratu na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú.

Američanka sa v piatok zranila a vynechá nielen dnešné preteky, ale aj utorkové podujatie v Kronplatzi, kde sa pôjde obrovský slalom.

Obhajkyňa veľkého glóbusu vedie priebežnú klasifikáciu SP so ziskom 1209 bodov, Gutová-Behramiová stráca z druhého miesta 295 bodov.

Tretia je zatiaľ Talianka Federica Brignoneová (809 bodov), štvrtá Petra Vlhová (802) už ďalšie body nepridá, keďže pre zranenie predčasne ukončila sezónu.

wright Čítajte viac Americký horor v Cortine pokračuje. Včera navštívila zranenú Shiffrinovú, dnes mala brutálny pád a skončila v nemocnici

Gutová-Behramiová si viac ako kvalitné výsledky v zjazdoch cenila fakt, že na rozdiel od viacerých súperiek ustála obe jazdy a prišla do cieľa.

„Niekedy sa musíte tešiť aj z maličkostí. Som rada, že som celá. Cortina je vždy taká, trate sú postupom času rýchlejšie a rýchlejšie,“ vravela po sobotných pretekoch.

Jej zrýchlenie bolo parádne, keď mala 18., 16., 3. a v poslednom úseku vôbec najlepší čas. „Začala som zle, na začiatku som stratila veľa času,“ priznala.

Piatkový i sobotný zjazd priniesol aj množstvo pádov. Niektoré pretekárky sa sťažovali na až príliš rýchlu „pistu“, iné spomínali počasie a silný vietor.

Skúsená Švajčiarka, ktorá má na svojom konte 359 štartov v seriáli SP, tvrdí, že za niektoré pády si môžu lyžiarky aj samy.

421836783 18409853983008225 1975453834855343985 n Čítajte viac Mohlo to byť horšie, som veľmi ubolená, ozvala sa Shiffrinová po páde. Od lyží si odpočinie

„Je to bláznivý kolotoč. Je veľa dievčat, ktoré sa snažia jazdiť čo najviac podujatí a potom to tak dopadne. Preteky, tréning, potom ďalšie preteky, ďalší tréning, presun zo strediska do strediska,“ vysvetľovala.

Manželka bývalého švajčiarskeho reprezentanta Valona Behramiho pripomenula mladším kolegyniam, aby si našli čas na prípravu a predštartový oddych.

„Pretekárky pritom zabúdajú na oddych a regeneráciu a aj to má vplyv na časté pády,“ dodala v rozhovore pre švajčiarsku televíziu SRF.

Nedeľňajší super G štartuje o 10.30 h, môžete ho sledovať aj prostredníctvom nášho online textového prenosu.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd #super G #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Lara Gutová-Behramiová