Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohlo to byť horšie, som veľmi ubolená, ozvala sa Shiffrinová po páde. Od lyží si odpočinie

Mikaela Shiffrinová sa prihovorila fanúšikom prvýkrát po bolestivom páde, ku ktorému došlo počas zjazdu Svetového pohára v talianskom lyžiarskom stredisku Cortina d'Ampezzo.

26.01.2024 22:02
421836783 18409853983008225 1975453834855343985 n Foto:
Shiffrinová sama nevie, čo bude so sezónou ďalej.
debata (9)

Líderka Svetového pohára štartovala ako ôsma v poradí. Po približne dvadsiatich sekundách pretekov skončila v sieťach. Následne boli na niekoľko minút prerušené.

Shiffrinová zostala po tvrdom náraze do sietí nehybne ležať, následne sa síce postavila, ale mala problémy s ľavou nohou. Nakoniec jej zo zjazdovky museli pomôcť lekári.

Americká lyžiarka sa fanúšikom prihovorila cez príspevok na instagrame. "Ďakujem všetkým za podporu a želania.

V tejto chvíli to beriem deň po dni a keď budem vedieť viac, podelím sa o ďalšie informácie alebo aktualizácie. Som veľmi vďačná, že to nie je horšie, ale momentálne ma to dosť bolí."

Potvrdila, že na svahoch ju tak skoro neuvidíme. "Zvyšok tohto víkendu vynechám a nebudem štartovať ani v Kronplatzi (kde je 30. januára na programe obrovský slalom žien).

Okrem toho je to teraz dosť ťažké povedať. Potrebujem trochu času, aby sme to s mojím tímom spracovali a zistili, ako sa budem v najbližších dňoch cítiť!

Ďakujem vám všetkým," dodala s tým, že úsmev na tvári jej vyčarili aspoň výsledky jej kolegýň z amerického tímu.

Mikaela Shifrinová Čítajte viac Čierna sezóna pokračuje! Po Vlhovej odviezli zo svahu vrtuľníkom aj Shiffrinovú, z nárazu mrazí

Po zranení ju previezli na kliniku v Cortine, kde sa podrobila vyšetreniam. „Prvotná analýza ukazuje, že predný krížny väz v kolene sa zdá byť neporušený. Ďalšie podrobnosti prinesieme,“ uviedol Shiffrinovej tím vo vyhlásení.

"V skutočnosti je jej stav celkom dobrý. Myslí pozitívne a istým spôsobom sa jej uľavilo, pretože to mohlo dopadnúť aj horšie. Teraz je dosť ubolená, tak, ako pri väčšine pádov vo veľkej rýchlosti.

Bola však veľmi optimistická. Pôjdeme deň po dni, bude sa liečiť a pokúsime sa ju dostať späť do tempa," doplnil vyjadrenie tréner amerického tímu Paul Kristofic.

Zjazd plný pádov a zranení v v Cortine d'Ampezzo Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zjazd Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #zjazd #Mikaela Shiffrinová #Cortina d' Ampezzo