Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hororová lyžiarska sezóna. Vlhová rozšírila počet hviezd, ktoré sa vážne zranili

Hviezdy svetového lyžovania Petra Vlhová po páde v Jasnej rozšírila smutnú štatistiku vážnych zranení veľkých mien zo zasnežených svahov. Podobný osud totiž v posedných týždňoch postihol ďalších špičkových lyžiarov. Tu je prehľad:

21.01.2024 06:30
Lyžiari zranenia Foto:
V posledných 43 dňoch prišlo k vážnym úrazom až pri šiestich osobnostiach alpského lyžovania.
debata (1)

Nina Otrliebová – Rakúsko:

Špecialistka na rýchlostné disciplíny utrpela zlomeninu holennej kosti a fibuly v pravej nohe počas rozcvičky na preteky super G v St. Moritzi 8. decembra. Lekársky verdikt bol nekompromisný – koniec sezóny. Táto správa bola krutou ranou pre rakúsky zjazdársky tím.

27-ročná pretekárka totiž patrila medzi najväčšie nádeje reprezentácie v zjazde a super G. Jej schopnosti potvrdzovali aj výkony do osudného zranenia. V dvoch tréningoch na zjazd v St. Moritzi obsadila prvé respektíve tretie miesto.

Wendy Holdenerová – Švajčiarsko:

Dlhoročná súperka Petry Vlhovej v technických disciplínach sa zranila na tréningu v Pozze di Fassa 12. decembra a musela podstúpiť operáciu členka. Jej noha musí ostať v nehybnom stave približne dva mesiace a preto je jej návrat v aktuálnej sezóne otázny.

Holdenerová na konci novembra dosiahla v americkom Killingtone svoje 35. pódiové umiestnenie v slalomoch Svetového pohára, keď zaostala iba za druhou Slovenkou Petrou Vlhovou a víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová vyzvala Slovákov, aby dopriali Vlhovej rodine čas na vyrovnanie sa so zranením. Keď hovorila o slalome, bolo jej ťažko

Marco Schwarz – Rakúsko:

28-ročnému vyzývateľovi Marca Odermatta v boji o Veľký krištáľový glóbus sa stala osudnou zjazdovka Stelvio v talianskom Bormiu. 28. decembra skončil po páde v ochrannej sieti a o deň neskôr absolvoval úspešnú operáciu kolena. Čaká ho niekoľkomesačná rehabilitácia.

Rakúšanovi lekári zistili pretrhnutý predný krížny ves i vnútorný meniskus a poškodenú chrupavku na pravom kolene. Z trate ho musel rovnako ako Petru Vlhovú previezť do nemocnice vrtuľník.

Alexis Pinturault – Francúzsko:

Záchranársky vrtuľník potreboval aj 32-ročný Francúz 11. januára. Šesť dní po narodení prvého dieťaťa si roztrhol krížny väz v ľavom kolene a sezóna sa pre neho skončila.

Pinturault nezvládol skok pred záverečnou časťou trate. Po tvrdom dopade neudržal rovnováhu, približne 50 metrov sa kĺzal po svahu a niekoľkokrát sa prevrátil. Organizátori ho potom dlhší čas udržiavali v teple prostredníctvom izotermickej deky, až pokým nepriletel vrtuľník.

Federica Brignoneová Čítajte viac Švajčiari o obráku v Jasnej: Úplne šialené preteky! Niektoré lyžiarky vyzerali ako začiatočníčky

Aleksander Aamodt Kilde – Nórsko:

Posledným prípadom pred zranením Vlhovej bol priateľ Mikaely Shiffrinovej. Utrpel hlbokú reznú ranu na dolnej časti nohy a dislokáciu ramien. Musel absolvovať operácie v Berne a aj vo svojom bydlisku v Innsbrucku.

„Mikaela a jej rodina boli so mnou, keď som sa v sobotu zobudil a som vďačný, že moja mama a otec sú tu teraz,“ napísal pred týždňom Kilde na Instagrame. Kilde sa vrútil do ochranných sietí vo Wengene v rýchlosti 120 km/h.

Petra Vlhová – Slovensko:

Šiestym hviezdnym menom, ktoré prišlo pre zranenie o zvyšok sezóny, je slovenská šampiónka. Trpkosť okamihu umocňuje skutočnosť, že si azda najvážnejšie zranenie kariéry privodila na domácom svahu v Jasnej pod Chopkom.

Vlhová spadla v prvom úseku trate a bola transportovaná vrtuľníkom do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Tréner Mauro Pini v priebehu soboty potvrdil, že utrpela poškodenie väzov v kolene a zostáva v opatere lekárov.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024