Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová vyzvala Slovákov, aby dopriali Vlhovej rodine čas na vyrovnanie sa so zranením. Keď hovorila o slalome, bolo jej ťažko

"Skvelá atmosféra," nadchýnala sa po pretekoch v Jasnej najväčšia hviezda lyžiarskeho neba Mikaela Shiffrinová. V sobotňajšom obrovskom slalome síce skončila druhá, no aj tak bola spokojná. "Dala som do toho úplne všetko," vravela.

20.01.2024 18:00
Mikaela Shiffrinová Foto:
Mikaela Shiffrinová sa v Jasnej rozprávala s novinármi.
debata (9)

Darmo, jednoznačnou kráľovnou prvého dejstva v Nízkych Tatrách bola Sara Hectorová. Najrýchlejšia žena v 1. aj 2. kole. Nestáva sa často, aby Shiffrinová stratila na víťazku viac ako jeden a pol sekundy a aby štvrtá v poradí mala štvorsekundové man­ko.

Pravda, sobota bola – zo slovenského pohľadu – o Vlhovej a jej nešťastnom páde, ktorý jej ukončil sezónu. Natískali sa otázky, či bolo všetko v poriadku s traťou, o ktorej aj Andreas Žampa, Slovák z pelotónu Svetového pohára, povedal, že bola viac mužská ako ženská.

Napokon, aj samotná Shiffrinová už po prvom kole naznačila, že to bolo ako lyžovať sa na skle. Američanka však odjazdí na všetkom a svah v Jasnej si veľmi pochvaľovala.

016 Jasná Vlhová Čítajte viac Koniec sezóny. Pozrite si vyhlásenie k zdravotnému stavu Petry Vlhovej

Bolo to vraj iné ako bežne. Rýchlosť bola síce pomalšia, ale bránky si bolo treba nadchádzať v iných uhloch. "Mne sa to veľmi páčilo, verila som si. A Sara evidentne tiež.

Avšak akékoľvek menšie zaváhanie tu spôsobilo veľkú časovú stratu. Preto tie veľké rozdiely v konečných výsledkoch," vravela.

Vysvetlenie? V noci bola veľká zima a trať zľadovateľa. „Naposledy, keď sme pretekali v Kranjskej Gore, bol sneh mäkký, zmena to bola veľká,“ zamyslela sa Shiffrinová.

Jej najväčšej rivalky jej bolo veľmi ľúto. Naznačila, že pád Vlhovej mohol zapôsobiť aj na ostatné súperky.

004 Jasná Čítajte viac Nevhodné pre citlivé povahy. O pohľade na Vlhovej rodičov, z ktorého mrazí a bratovej ruke

"Ja som to nevidela, ale verím, že ak to vzhliadla nejaká iná pretekárka, musel to byť strašný pocit. Petra je veľmi silná. Predsa len, nikdy nechcete vidieť, ako druhá lyžiarka spadne a narazí.

Mohlo sa to niekomu nabúrať do hlavy. Prajem jej skoré uzdravenie, veľa ľudí jej tu fandilo – každý sem prišiel kvôli nej," poznamenala.

„Musíme počkať na informácie, ktoré dostaneme počas najbližších dní. Doprajme ľuďom z jej tímu a celej jej rodine čas na to, aby sa s tým vyrovnali. Namiesto neoverených správ jej radšej posielajme podporu. Dúfajme, že to nie je veľmi vážne,“ želala si.

Definitívna diagnóza Vlhovej žiaľ je, že má potrhané väzy v kolene.

Vlhová Čítajte viac Aká bola trať, na ktorej spadla Vlhová? Skvelá! Žampa pomenoval, čo jej nezahralo do karát a poslal odkaz fanúšikom

Keď sa rakúsky novinár pýtal Shiffrinovej na zajtrajší slalom, akoby to na ňu doľahlo. Predsa len, s Vlhovou tejto disciplíne dominujú a odovzdávajú si víťazný štafetový kolík. Rodáčka z Colorada naposledy vyhrala vo Flachau, no pomyselnú štafetu – aj keby chcela – Vlhovej v nedeľu neodovzdá.

„Je to obrovská strata,“ precedila pomedzi zuby a v jej hrdle sa akoby zrazu zjavila veľká hrča. Ťažko zo seba súkala slová. „Bude mi na štarte chýbať. Hádam sem ľudia prídu,“ zamyslela sa.

Pravda je však taká, že už počas druhého kola obrovského slalomu ich bolo menej, ako v tom prvom.

Šou so smutným koncom a pádom Vlhovej Fotogaléria - 90 fotiek Všetky fotky
Svetový pohár v Jasnej so smutnou slovenskou...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2023/24 #Jasná 2024 #Svetový pohár v Jasnej 2024