Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fotografie za milión! Božská Shiffrinová prišla k lôžku dobitého Kildeho

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde mal vo včerajšom zjazde vo Wengene veľmi nepríjemný pád.

14.01.2024 09:26
Shiffrinová, Kilde Foto:
Aleksander Aamodt Kilde a jeho Mikaela Shiffrinová.
debata (20)

Pár metrov pred cieľom stratil rovnováhu a vletel do zábran okolo trate. Zo švajčiarskeho strediska ho musel odviesť vrtuľník priamo do nemocnice.

Podľa lekára nórskeho tímu Jacoba Straussa utrpel Kilde reznú ranu v dolnej časti nohy a vykĺbil si rameno, nemá však žiadnu zlomeninu. Podrobnosti o dĺžke rekonvalescencie 31-ročného zjazdára neposkytol.

Kilde absolvoval ešte v sobotu večer na klinike vo švajčiarskom Berne operáciu predkolenia

Netrvalo dlho a pri jeho nemocničnom lôžku stála jeho životná partnerka Mikaela Shiffrinová. Americká lyžiarska hviezda neváhala a prerušila prípravu na utorňajšie preteky Svetového pohára.

Fotografia na sociálnej sieti Facebook obletela svet rýchlosťou svetla. Nórsky pretekár k nej napísal: „Som tu a stará sa o mňa @mikaelashiffrin. Ďakujem veľmi pekne za všetky správy. Som vďačný za všetky slová lásky a podpory. Tento šport vie byť brutálny, ale aj tak ho milujem,“ napísal.

Shiffrinová je Kildeho životnou partnerkou od roku 2021.

„S Mikaelou sa poznáme už šesť rokov. Vždy sme si dobre rozumeli, no až teraz to začalo medzi nami iskriť,“ prezradil pred dvomi rokmi lyžiar pre nórske noviny Verdens Gang.

"Veľa sme sa medzi sebou rozprávali a neustále ma podporovala. Sama žažívala skvelú sezónu, ale ešte sa nedokázala spamätať zo smrti otca. Boli sme si navzájom ako keby sparring partnermi.

Niečo sme si dávali a niečo brali. Je to zvláštne, pretože keď sa stane niečo zlé, nakoniec môže byť z toho aj niečo dobré," dodal Kilde o začiatkoch ich lásky.

Mikaela je zároveň jeho skvelá učiteľka..

Mikaela Shiffrinová a Aleksander Kilde Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová zažiarila na galavečere v...

„V tom, ako všetko vníma, v skúsenostiach, v rozhodovaní, v tom všetkom je moja učiteľka. Technické veci veľmi neriešime, pretože na tie máme podobný náhľad. Ale keď spolu nie sme, posielame si napríklad videá podpory,“ hovorí.

Podporu teraz bude akiste potrebovať. A šampiónka mu ju určite dodá.

„V skutočnosti sa nesnažíme oddeliť náš súkromný a pracovný život. Jednou z najzvláštnejších vecí je, že môžeme zdieľať oboje,“ potvrdzuje Mikaela.

„Na každej úrovni sa môžete vžiť do vzrušenia a tiež sklamania, ktoré k tomuto športu patrí. Je naozaj výnimočné cítiť sa, ako keby jazdil na horskej dráhe priamo so mnou.“

Čo (možno) neviete o páre Kilde - Shiffrinová Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Celkoví víťazi Svetového pohára v alpskom...

Obaja sú hviezdami lyžiarskeho neba, ale svoj vzťah považujú za obyčajný.

„Jediný rozdiel je v tom, že sme známi ľudia, ktorých spoločnosť viac sleduje. To, čo robíme alebo nie. Takže sme v tom celkom otvorení, pretože nedostávame príliš veľa otázok o tom, ako veci fungujú a ako sa veci majú.“

„Nemusíme sa báť klebiet, vecí, ku ktorým sa nechceme vyjadrovať, pretože ich môžeme ovládať na 100 percent. To je pre nás oboch naozaj, naozaj pekné,“ vraví o ich vzťahu nórsky lyžiar.

Aleksander Aamodt Kilde Čítajte viac Shiffrinovej priateľ Kilde vo Wengene otrasne spadol. Priamo zo zjazdovky ho odviezla helikoptéra
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Aleksander Aamodt Kilde