Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Shiffrinová urobila dôležité rozhodnutie. Najväčšia favoritka vynechá hneď trojicu pretekov

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá nadchádzajúce preteky Svetového pohára v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee.

09.01.2024 22:45 , aktualizované: 22:59
833059455 Foto:
Mikaela Shiffrinová sa rozhodla neštartovať.
debata (8)

Líderka celkového poradia sa ešte stále nezotavila z chrípky, ktorá ju limitovala aj predchádzajúci víkend na podujatí v slovinskej Kranjskej Gore.

"Žiaľ, ešte som sa úplne nedoliečila po tom prechladnutí, tak som sa s mojím tímom rozhodla, že vynechám preteky v Zauchensee, aby som sa mohla sústrediť na opätovné získanie energie a pripravila sa na ďalšie nabité týždne s podujatiami vo Flachau, Jasnej, Cortine či Kronplatzi.

Je mi určite ľúto, že nebudem môcť prísť do Zauchensee, bol môj veľký cieľ opäť jazdiť na tom kopci – je skvelou kombináciou zábavy a výzvy.

Žiaľ, nie som schopná sa zúčastniť na tomto podujatí. Budem aspoň sledovať preteky na diaľku a držať palce mojim reprezentačným kolegyniam," uviedla Shiffrinová v príspevku na sociálnej sieti.

V Zauchensee pôjdu ženy rýchlostné disciplíny, v piatok a nedeľu je na programe super-G a v sobotu zjazd.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová už dávnejšie avizovala, že preteky v rakúskom stredisku vynechá. Rovnako ako Shiffrinová sa plánuje predstaviť až budúci utorok 16. januára v slalome vo Flachau.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy slalom 2. kolo Čítajte viac Shiffrinová dala Vlhovej neuveriteľnú šancu. Mala by prehodnotiť priority

Chorobou oslabená Shiffrinová skončila v sobotnom obrovskom slalome v Kranjskej Gore až na deviatom mieste. O deň neskôr nedokončila slalom, keď vypadla už v prvom kole.

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára vedie priebežné poradie už len s 207-bodovým náskokom pred Vlhovou.

V klasifikácii slalomu dokázala slovenská reprezentantka po nedeľnom víťazstve stiahnuť manko na americkú líderku zo 105 na päť bodov.

Prvý triumf Petry Vlhovej v kalendárnom roku 2024 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si to najlepšie v Slovinsku...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Altenmarkt-Zauchensee