Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová urobila dôležité rozhodnutie. Najväčšia favoritka vynechá hneď trojicu pretekov

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá nadchádzajúce preteky Svetového pohára v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee.

09.01.2024 22:45 , aktualizované: 22:59
833059455 Foto:
Mikaela Shiffrinová sa rozhodla neštartovať.
debata (8)

Líderka celkového poradia sa ešte stále nezotavila z chrípky, ktorá ju limitovala aj predchádzajúci víkend na podujatí v slovinskej Kranjskej Gore.

"Žiaľ, ešte som sa úplne nedoliečila po tom prechladnutí, tak som sa s mojím tímom rozhodla, že vynechám preteky v Zauchensee, aby som sa mohla sústrediť na opätovné získanie energie a pripravila sa na ďalšie nabité týždne s podujatiami vo Flachau, Jasnej, Cortine či Kronplatzi.

Je mi určite ľúto, že nebudem môcť prísť do Zauchensee, bol môj veľký cieľ opäť jazdiť na tom kopci – je skvelou kombináciou zábavy a výzvy.

Žiaľ, nie som schopná sa zúčastniť na tomto podujatí. Budem aspoň sledovať preteky na diaľku a držať palce mojim reprezentačným kolegyniam," uviedla Shiffrinová v príspevku na sociálnej sieti.

V Zauchensee pôjdu ženy rýchlostné disciplíny, v piatok a nedeľu je na programe super-G a v sobotu zjazd.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová už dávnejšie avizovala, že preteky v rakúskom stredisku vynechá. Rovnako ako Shiffrinová sa plánuje predstaviť až budúci utorok 16. januára v slalome vo Flachau.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy slalom 2. kolo Čítajte viac Shiffrinová dala Vlhovej neuveriteľnú šancu. Mala by prehodnotiť priority

Chorobou oslabená Shiffrinová skončila v sobotnom obrovskom slalome v Kranjskej Gore až na deviatom mieste. O deň neskôr nedokončila slalom, keď vypadla už v prvom kole.

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára vedie priebežné poradie už len s 207-bodovým náskokom pred Vlhovou.

V klasifikácii slalomu dokázala slovenská reprezentantka po nedeľnom víťazstve stiahnuť manko na americkú líderku zo 105 na päť bodov.

Prvý triumf Petry Vlhovej v kalendárnom roku 2024 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si to najlepšie v Slovinsku...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Altenmarkt-Zauchensee