Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý triumf v novom roku! Vlhová si agresívnou jazdou došla po víťazstvo v Kranjskej Gore

Prvá výhra v novom roku! Petra Vlhová si v druhom kole slalomu v Kranjskej Gore vyjazdila celkové prvé miesto.

07.01.2024 13:23 , aktualizované: 13:38
834916430 Foto:
Petra Vlhová bola po prvom kole na čele.
debata (26)

Na druhé miesto odsunula Nemku Lenu Dürrovú, ktorá zaostala o 72 stotín, tretia skončila prekvapujúco Američanka AJ Hurtová (+0,87).

Vlhová zaknihovala tretí triumf v sezóne a celkovo 31. v prestížnom seriáli.

Dvadsaťosemročná Slovenka využila vypadnutie líderky SP Mikaely Shiffrinovej. V priebežnom poradí disciplíny stiahla manko na Američanku zo 105 na päť bodov, druhá je aj v celkovej klasifikácii, za Shiffrinovou zaostáva o 207 bodov.

Vlhová slávila v slovinskom stredisku svoj tretí triumf (2020, 2022, 2023). "Som šťastná a hrdá. Boli to veľmi ťažké podmienky, najmä druhé kolo bolo náročné.

Od prvej až po poslednú bránku som sa snažila lyžovať najlepšie ako viem. Tlačila som do toho, ako sa len dalo.

Keď som videla v cieli, že som v zelených číslach, bola to erupcia radosti, veľmi som sa tešila, najmä pred takým množstvom slovenských fanúšikov," povedala v cieli pre televíziu FIS.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy slalom 1. kolo Čítajte viac Strhujúce druhé kolo slalomu v Kranjskej Gore sme sledovali ONLINE

Vlhová viedla už po 1. kole, v ktorom si vybudovala náskok 26 stotín na Dürrovú a Chorvátku Leonu Popovičovú. Naplno využila štartové číslo jeden a napriek sneženiu a zníženej viditeľnosti predviedla plynulú jazdu.

Spomedzi všetkých pretekárok zajazdila najrýchlejšie horný úsek, rýchlo napravila aj zaváhanie v strednej časti na zlome do strminy a v záverečnej pasáži patrila opäť medzi najrýchlejšie.

Z vedúcej pozície ju v úvodnom kole nikto nezosadil. "Nešla som úplne najlepšie, ale ani zle. Trochu som sa trápila s viditeľnosťou, pretože sneží a sneh je mokrý. Od polovice trate som cez okuliare nič nevidela, zišli by sa mi stierače.

Urobila som chybu v strednej časti trate na zlome do strminy, úplne som zastala. Stál tam Mauro, ten mi zakričal, aby som chytila znovu rytmus.

834892559 Čítajte viac Vlhová napriek náročným podmienkam ovládla prvé kolo slalomu, Shiffrinová je z hry von

Inak je to celkom fajn. Prvý a posledný úsek som mala dobrý, iba prostredná časť nevyšla," uviedla pre JOJ Šport.

Shiffrinová vypadla v 1. kole po špicari, so štartovým číslom sedem zaostala už na prvom úseku za Vlhovou o 47 stotín.

Američanka naposledy nedokončila slalom SP taktiež v Kranjskej Gore, keď v roku 2022 vypadla v 2. kole. Úvodnú jazdu nedokončila po vyše siedmich rokoch.

„Včera som bola úplne vyčerpaná. Dnes to bolo lepšie, ale mala som zlé načasovanie, čo sa v slalome okamžite trestá. Bude to však lepšie,“ povedala v mixzóne.

Slovinsko Alpské Lyžovanie Ženy obrovský slalom 2. kolo Čítajte viac Sme späť v hre, skonštatoval Pini. Vlhová musela riešiť aj sneh v okuliaroch, ďakovala odolným Slovákom

Druhé kolo sa vydarilo 23-ročnej Hurtovej, ktorá sa najlepšou druhou jazdou posunula zo 16. pozície až na pódium. Prekvapila aj Švajčiarka Camille Rastová, ktorá skončila štvrtá (+1,17).

Popovičová po obrovských problémoch v dolnej časti klesla až na 11. miesto, s rozbitou traťou bojovala aj Dürrová, ale o 15 stotín sekundy napokon prekonala Američanku a hodila rukavicu Vlhovej.

Olympijská víťazka z Pekingu si na medzičasoch držala náskok na Nemku, predviedla sústredenú jazdu a dolu ešte zrýchlila. Na prvenstvo jej napokon stačil aj siedmy najlepší čas v 2. kole.

Byt Petry Vlhovej v Liptovskom Mikuláši Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Z pôvodného trojizbového bytu dizajnéri...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #2. kolo #lyžovanie #Petra Vlhová #slalom #Kranjska Gora