Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová napriek náročným podmienkam ovládla prvé kolo slalomu, Shiffrinová je z hry von

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová viedla po elitnej pätnástke 1. kola nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára. Druhé kolo bolo na programe od 12.30 SEČ.

07.01.2024 09:55 , aktualizované: 10:32
834892559 Foto:
Petra Vlhová.
debata (2)

V slovinskej Kranjskej Gore za ňou s odstupom 26 stotín nasledovali na druhom mieste spoločne Nemka Lena Dürrová a Chorvátka Leona Popovičová. Líderka celkového poradia SP Američanka Mikaela Shiffrinová úvodné kolo nedokončila.

"Nešla som úplne najlepšie, ale ani zle. Trochu som sa trápila s viditeľnosťou, pretože sneží a sneh je mokrý. Od polovice trate som cez okuliare nič nevidela, zišli by sa mi stierače.

Urobila som chybu v strednej časti trate na zlome do strminy, úplne som zastala. Stál tam Mauro, ten mi zakričal, aby som chytila znovu rytmus.

834713516 Čítajte viac Náročné prvé kolo slalomu v Kranjskej Gore sme sledovali ONLINE

Inak je to celkom fajn. Prvý a posledný úsek som mala dobrý, iba prostredná časť nevyšla," uviedla Vlhová v rozhovore pre televíziu JOJ Šport.

Slovenka ako jediná spomedzi pretekárok štartového poľa vyhrala slalom v Kranjskej Gore dvakrát (2020, 2022). Pretekárky po sobotnom obrovskom slalome čakali v 1. kole mierne odlišné podmienky.

Daždivé počasie vystriedal sneh a výhodu čerstvej trate mala so štartovým číslom jeden Vlhová.

Dvadsaťosemročná Slovenka predviedla plynulú jazdu, pričom najväčší náskok na svoje prenasledovateľky si vypracovala už na prvom medzičase, ktorý prešla najrýchlejšie z elitnej skupiny.

Vlhová zotrvala na čele aj po finiši prvej šestice, no najviac sa očakávalo, ako jej dokáže sekundovať Američanka Mikaela Shiffrinová.

Líderka celkového poradia SP so štartovým číslom sedem zaostala na prvom úseku až o 47 stotín. Koncentráciu stratila aj v nasledujúcom sektore, v ktorom vypadla a z Kranjskej Gory tak odíde bez pódiového umiestnenia.

Shiffrinová naposledy nedokončila slalom SP práve v Kranjskej Gore, keď v roku 2022 vypadla v 2. kole, úvodnú jazdu nedokončila po vyše siedmich rokoch.

„Včera som bola úplne vyčerpaná. Dnes je to lepšie, ale mala som zlé načasovanie, čo sa v slalome okamžite trestá. Bude to však lepšie,“ povedala americká lyžiarka v mixzóne.

Byt Petry Vlhovej v Liptovskom Mikuláši Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Z pôvodného trojizbového bytu dizajnéri...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #1. kolo #lyžovanie #Petra Vlhová #slalom #Kranjska Gora