Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej odpadla vážna súperka. Majsterka sveta v slalome sa zranila tesne pred Courchevelom

V novej sezóne Svetového pohára patrila medzi najväčšie súperky Petry Vlhovej v najtočivejšej disciplíne. Úradujúca majsterka sveta v slalome, Kanaďanka Laurence St-Germainová, sa však na štart dnešných nočných pretekov v Courcheveli nepostaví.

21.12.2023 06:40 , aktualizované: 08:14
Laurence St-Germainová Foto:
Laurence St-Germainová si bude musieť od lyžovania niekoľko týždňov oddýchnuť.
debata (1)

A práve na svahu v Courcheveli oslavovala St-Germainová vo februári tohto roka najväčší úspech doterajšej kariéry, keď si tam v slalome vybojovala titul majsterky sveta.

Pred začiatkom aktuálnej sezóny sa borila s finančnými problémami. Len vďaka výzve na získanie darov a s pomocou sponzorov vyzbierala 20-tisíc kanadských dolárov, ktoré vyžadovala kanadská federácia, aby mohla byť súčasťou tímu.

Kanadská šampiónka sa v novom ročníka sústredila výhradne na slalomové preteky a absolvovala všetky preteky v najtočivejšej disciplíne. V Levi z toho bolo 42. a 7. miesto, v Killingtone obsadila 14. pozíciu.

Vlhová, Shiffrinová Čítajte viac Vlhová spoznala štartové číslo. Preteky budete môcť sledovať až na troch televíznych staniciach

Ďalšie výsledky a body do Svetového pohára zatiaľ nepridá. Ako St-Germainová oznámila na sociálnej sieti, v ďalších štartoch jej zabránilo zranenie.

„Minulý týždeň som to na tréningu asi prehnala, a doplatil na to členok. Budem musieť chvíľu nosiť iný typ topánok,“ napísala Kanaďanka k fotke, na ktorej sa venuje silovému tréningu. Vedľa nej sú barly a ľavú nohu má v dlahe.

Nepríjemné zranenie si privodila počas silového tréningu v talianskom stredisku Pozza di Fassa. Zaujímavosťou je, že na rovnakom mieste si nedávno zlomila členok aj Švajčiarka Wendy Holdenerová.

„Narazila som do tyče zlou stranou a zachytila sa mi lyža. To spôsobilo, že som si vyvrtla členok,“ opísala St-Germainová incident pre kanadský denník La Presse. Našťastie sa jej včas uvoľnilo viazanie na lyži, inak mohol jej členok skončiť omnoho horšie.

826209951 Čítajte viac Posledné roky ani nevnímam, že sú Vianoce. Vlhová sa pri štedrej večeri krotiť nebude, na čom si najviac pochutí?

Takto slalomová špecialistka vyviazla s čiastočným natrhnutím väzov v členku a s dlahou bude musieť chodiť nasledujúce dva týždne. Čiastočnú spokojnosť vyjadrila nad tým, že zranenie pre ňu neznamená koniec sezóny.

Cieľom kanadskej lyžiarky je vrátiť sa do súťažného diania v polovici januára na štart nočného slalomu v rakúskom Flachau. „Sú to jedny z mojich najobľúbenejších pretekov,“ skonštatovala St-Germainová.

Napriek zdravotným problémom tesne pred začiatkom najdôležitejšej časti sezóny pre slalomárky dokázala nájsť na zranení aj pozitívum. Po prvýkrát po siedmich rokoch oslávi Vianoce doma v kruhu najbližších.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #alpské lyžovanie #Courchevel #Laurence St.Germaiová