Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny biatlonista prišiel o preteky. V hoteli vystrelil zo zbrane, musel ísť na políciu

Keď incident vysvetľoval v nórskej televízii NRK, rozplakal sa. Nórsky biatlonista Sturla Holm Laegreid, ktorý skončil v sobotňajších stíhacích pretekoch Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide tretí, do nedeľného závodu s hromadným štartom nemohol nastúpiť.

18.12.2023 08:55
Sturla Holm Laegreid Foto:
Sturla Holm Laegreid nebude na podujatie vo švajčiarskom Lanzerheide spomínať v dobrom.
debata

Dôvod bol kuriózny a nebezpečný zároveň. Už pred piatkovým šprintom totiž Laegreid omylom vystrelil zo svojej zbrane v hoteli, kde bývala nórska výprava. Všetko potom musel vysvetľovať aj švajčiarskej polícii. Ako sa to mohlo stať?

V Östersunde sa mu nedarilo, v Hochfilzene sa vrátil na úspešnú vlnu. Lenže v Lenzerheide prišlo k bizarnej udalosti, ktorá Laegreida psychicky položila. Pred nedeľňajšími pretekmi bol diskvalifikovaný za porušenie pravidiel.

„Je to naozaj na nič. Je mrzuté, keď k takým veciam príde, ale je to správne,“ uviedol Laegreid pre NRK o svojom vylúčení z pretekov.

kapustova-21-msk-radost Čítajte viac Mladá Slovenka napodobnila Kuzminovú. Predviedla skvelú streľbu a získala prvé body vo Svetovom pohári

„Robíme šport, ktorý môže potenciálne niekoho aj pripraviť o život, takže sa všetky bezpečnostné problémy musia riešiť tou najprísnejšou možnou cestou. Musím niesť následky toho, čo sa stalo,“ kajal sa druhý muž celkového hodnotenia Svetového pohára z posledných dvoch sezón.

Okrem zákazu štartu musel absolvovať aj niekoľko hodín trvajúce vysvetľovanie na švajčiarskej polícii. Tam okrem iného povedal, že robil cvičenia a rituály, ako obvykle. Lenže oproti iným Svetovým pohárom tam bol jeden rozdiel.

„Tentokrát sme dostali zásobníky s nábojmi v hoteli, nie dole na štadióne, ako vždy. Keď som neskôr absolvoval suchý tréning, ako to obvykle robím, prišlo k náhodnému výstrelu do steny,“ vyhlásil Nór.

Mix Collage-14-Dec-2023-06-14-PM-1593 Čítajte viac V súkromí láska, na trati konkurencia. V biatlone vznikol hviezdny pár, ktorý už zmiatol aj kolegov

Pri výstrele nebol nikto zranený. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) teraz spolupracuje so švajčiarskou políciou a na základe výsledkov vyšetrovania potom rozhodne, či by mali byť prijaté aj ďalšie opatrenia.

„V sobotu som bol niekoľko hodín na polícii. Spísali so mnou hlásenie a vybavujú papiere a formality. Ale povedali, že to s najväčšou pravdepodobnosťou nebude mať žiadne následky,“ povedal Laegreid pre NRK.

00 kolo Čítajte viac Obtiahnuté kombinézy, ale svedčí im to aj v bikinách. Medzi najatraktívnejšími biatlonistkami nechýba slovanská krása

Športový riaditeľ nórskych biatlonistov Per Arne Botnan vysvetľoval, prečo dostali zásobníky už v hoteli namiesto obvyklého miesta na štadióne.

„Bývali sme blízko štadióna. Obvyklý postup je, že športovci dostanú číslo a muníciu na štadióne a tam si všetko pripravia. Tu padol návrh, že by to mohli dostať už v hoteli a ísť priamo na trať,“ uviedol Botnan. Dodal, že odteraz budú športovci dostávať muníciu výlučne v biatlonovom areáli.

Biatlonové krásky vo Svetovom pohári 2023/2024 Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Nová sezóna Svetového pohára biatlonistiek je v...
debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #nórski biatlonisti #Sturla Holm Laegreid