Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádny úspech mladého Hagaru. Šéf krasokorčuliarov: Najväčší úspech v ére samostatnosti

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara obsadil tretie miesto vo finále juniorskej Grand Prix v Pekingu. V sobotňajších voľných jazdách si 17-ročný reprezentant udržal priečku z krátkeho programu a dokopy nazbieral 213,26 bodov.

09.12.2023 09:58 , aktualizované: 11:26
Adam Hagara Foto:
Adam Hagara počas juniorskej Grand Prix v čínskom Pekingu.
debata (1)

Sedemnásťročný Hagara dostal za svoj výkon v krátkom programe 71,43 b a na vedúceho Kórejčana Hyungyeoma Kima strácal 5,58 bodu.

V sobotnom voľnom programe obsadil taktiež tretie miesto s výsledkom 141,83 b, čo mu stačilo aj celkovo na bronzovú pozíciu.

Jozef Sabovčík Čítajte viac Slováka zo mňa nik nevytlčie. Legendárny Jumping Joe chodí na Slovensko inkognito

Líder z prvého kola Kim skončil druhý so známkou 146,60 b (celkovo 223,61 b), keď ho vo voľnom programe i celkovom poradí predbehol štvrtý z krátkeho programu Rio Nakata.

Japonský pretekár dostal za svoje sobotňajšie vystúpenie až 160,06 bodov a s celkovým skóre 227,77 v Pekingu triumfoval.

„Je to najväčší úspech nášho športu od vzniku samostatného Slovenska. Už len dostať sa do finále Grand Prix, kde štartuje šestica najlepších juniorov alebo dospelých, a navyše na svojom prvom získať bronzovú medailu, je niečo neslýchané,“ povedal prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

Adam Hagara Čítajte viac Hagara prvýkrát pokoril hranicu 200 bodov. Titul majstra sveta obhájil Japonec

Priznal, že ani zväz, ani samotný Hagara nemali v tejto sezóne takéto vysoké ambície. „Adam zajazdil voľnú jazdu s dvoma malými drobnými chybičkami a hoci ho predbehol Japonec, ktorý bol po krátkom programe štvrtý, udržal si tretiu priečku,“ uviedol šéf zväzu.

Ten prezradil aj to, že organizátori zavolali Hagaru na nedeľňajšiu exhibíciu, kam z juniorov idú zvyčajne iba víťazi: „Je to ďalšia skvelá správa, zanechal veľmi dobrý dojem a má to veľmi dobre rozbehnuté. Čo viac si prijať pre náš šport, Ako predseda zväzu môžem povedať, že máme obrovskú, obrovskú radosť.“

výsledky:
1. Rio Nakata (Jap.) 227,77 b, 2. Hyungyeom Kim (Kór. rep.) 223,61, 3. Adam HAGARA (SR) 213,26, 4. Juheon Lim (Kór. rep.) 209,99, 5. Francois Pitot (Fr.) 197,31, 6. Daniel Martynov (USA) 183,47

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Adam Hagara #juniorská Grand Prix