Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ministerstvo reaguje na ohrozený Svetový pohár v Jasnej. Ak podujatie bude, na RTVS ho neuvidíte

Informácie o ohrození Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2024 v Jasnej z dôvodu, že štát neposkytol podujatiu finančnú podporu, sú nepravdivé.

07.12.2023 18:35 , aktualizované: 23:38
Jasná Nízke Tatry Zjazdovka Petra Vlhová Foto: ,
Snímka zo slávnostného odhalenia zjazdovky Petry Vlhovej v Jasnej v auguste 2021.
debata (18)

Informácie o ohrození Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2024 v Jasnej z dôvodu, že štát neposkytol podujatiu finančnú podporu, sú nepravdivé.

Vo štvrtok o tom informovalo ministerstvo školstva.

„Žiadosť Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) prerokuje Fond na podporu športu na zasadnutí správnej rady už najbližší štvrtok 14. decembra. O tejto skutočnosti je zväz informovaný,“ uviedli z ministerstva.

Prezident ZSL Martin Paško počas štvrtkovej tlačovej konferencie v Bratislave ubezpečil, že robia všetko pre to, aby sa svetový pohár uskutočnil.

Vlhová Shiffrinová Čítajte viac Súboj Vlhová vs. Shiffrinová v Jasnej je ohrozený! Slovensko prešľapuje na prahu veľkého škandálu

„Máme splnené všetky náležitosti, čo sa týka dodania podkladov pre Fond na podporu športu, ktorý sa našej žiadosti venuje,“ poznamenal.

Finančná podpora štátu tvorí približne štvrtinu z 3,8-miliónového odhadovaného rozpočtu na podujatie, zväz žiada o 900.000 eur.

Zvyšnú časť vykryli z príjmov z predaja vysielacích práv, vstupeniek či od reklamných partnerov. Vstupenky na podujatie sa vypredali v expresne rýchlom čase.

Svetový pohár sa má vrátiť do Jasnej cez víkend 20. a 21. januára. Na pretekoch by nemali chýbať najväčšie hviezdy súčasnosti na čele s domácou Petrou Vlhovou a Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

RTVS vo štvrtkovom večernom spravodajstve GBS uviedla, že plánované podujatie vysielať nebude. Televízne práva v rámci Slovenska má súkromná televízia JOJ Šport.

„Svetový pohár v alpskom lyžovaní v Jasnej odvysiela súkromná komerčná televízia aj napriek dofinancovaniu zo strany štátu. RTVS sa k vysielacím právam nedostala, aj keď prejavila obrovskú snahu a na rokovaniach sa so zástupcami lyžiarskeho zväzu dohodla, že Svetový pohár bude na obrazovkách RTVS,“ uvádza sa v stanovisku RTVS.

826393616 Čítajte viac Pini ma nezaujíma, reagovala vytočená Gutová. Vlhová mala obrovskú zlosť, v televízii ju museli vypípať
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #Jasná 2024