Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekalkulovala a v cieli bola úprimne prekvapená. Vlhová okrem triumfu získala aj kompletnú rodinu

Petra Vlhová potvrdila, že jej svah v Levi náramne sedí. Slovenská lyžiarka slávila v tomto fínskom stredisku už svoj šiesty slalomový triumf a v počte víťazstiev sa vyrovnala najúspešnejšej Američanke Mikaela Shiffrinovej.

11.11.2023 15:44
Fínsko Levi šport lyžovanie alpské SP slalom... Foto: ,
EBE 37 Levi - Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje so sobíkom na pódiu triumf v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien vo fínskom Levi v sobotu 11. novembra 2023. FOTO TASR/AP
debata

Tá v sobotu obsadila až štvrtú priečku a zastavila sériu pódiových umiestnení v slalomoch Svetového pohára, v predošlých ôsmich bola zakaždým v prvej trojke. Vlhová vďaka suverénnemu prvenstvu získala do zbierky už šiesteho soba, ktorému dala meno Zuzana.

Dvadsaťosemročná slovenská reprezentantka v úvodnom slalome sezóny 2023/2024 totálne dominovala, viedla už po 1. kole, keď mala na druhú Lenu Dürrovú k dobru 18 stotín. V druhom kole svoj náskok ešte zveľadila, opäť predviedla najlepšiu jazdu a napokon triumfovala o priepastných 1,41 sekundy pred Nemkou.

Petra Vlhová Čítajte viac Aj 2. kolo v Levi sme sledovali ONLINE

V Levi nadviazala na svoje prvenstvá z roku 2017 a dvakrát v rokoch 2020 a 2021. "Bola som sama veľmi prekvapená, že som vyhrala s takým výrazným rozdielom. Moje pocity po jazde nezodpovedali tomu, čom som videla v cieli na svetelnej tabuli.

V prvom rade sa, samozrejme, veľmi teším, každé víťazstvo je iné, úžasné. Máme za sebou naozaj skvelú prípravu, odviedli sme dobrú robotu. Cítim sa skvelo, teším sa z toho, že môžem byť na lyžiach, že si to môžem užívať," povedala po pretekoch pre JOJ Šport.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová šla bomby, v cieli mala biele mláďa soba, Shiffrinová zasa kyslý úsmev. Pozrite sa, ako vyzeral deň za polárnym kruhom

Vlhová v druhom kole nijako nekalkulovala a ešte vygradovala svoj výkon. Od úvodu nasadila vysoké tempo, dala si pozor aj na kritický prechod do strmej časti, zvládla všetky terénne vlny a do cieľovej roviny si zobrala veľkú rýchlosť:

"Úprimne, nečakala som taký náskok. Každý športovec aj na tej vrcholnej úrovni, aj tí najlepší, majú pochybnosti. Tréningy nám ukazovali, že som veľmi rýchla, ale snažila som sa byť nohami pevne na zemi. Toto som určite nečakala, pretože ostatné baby sú rýchle, čo potvrdilo aj prvé kolo.

Petra Vlhová Čítajte viac Suverénna Vlhová! V Levi zajazdila dve najlepšie kolá, pripísala si jubilejný triumf vo Svetovom pohári

Išla som si len svoje, bola som v kľude a chcela som podať svoju jazdu. Som veľmi rada, že to vyšlo." V cieli jej aplaudovala početná skupina slovenských fanúšikov, ktorí neváhali vycestovať za slovenskou lyžiarskou jednotkou až za polárny kruh.

Pri dekorovaní víťazky viackrát skandovali jej meno: „Boli tu aj nejakí Slováci, z čoho sa veľmi teším. Ďakujem všetkým, ktorí mi fandili. Verím, že si to všetci užili.“

Petra Vlhová má ďalšieho soba. V Levi ich... Foto: ČTK / Lehtikuva / Vesa Moilanen
Petra Vlhová Petra Vlhová má ďalšieho soba. V Levi ich vyhráva pravidelne.

Olympijská šampiónka z Pekingu slávila svoje celkové 29. víťazstvo v prestížnom seriáli, jubilejné dvadsiate v slalome. Na konte má už 68 pódiových umiestnení, z toho 42 vo svojej najsilnejšej alpskej disciplíne.

Po úvodných dvoch súťažiach vedie celkové poradie SP so ziskom 160 bodov, sezónu odštartovala tretím miestom v októbrovom obrovskom slalome v rakúskom Söldene.

vlhová Čítajte viac Parádny výkon Vlhovej v 1. kole! Shiffrinovej nadelila pol sekundy, siaha na víťazstvo

Ako už býva v Levi zvykom, víťazka dostane od organizátorov ako darček živého soba z miestneho stáda. Vlhová si prevzala v sobotu už svojho šiesteho.

Po Igorovi, Pepim, Lujze, Michalovi a Borisovi jej pribudla do zbierky Zuzana: „Rozmýšľala som, ako ďalšieho soba nazvem. Bude sa volať Zuzana, po mojej mame. Tým je vlastne celá rodina kompletná.“

Víkend Petry Vlhovej v Levi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa po sobotňajšej výhre chystala...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #levi #sob