Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrela Anfisa Rezcovová, legendárna bežkyňa na lyžiach a biatlonistka. Jej olympijský kúsok napodobnila až Ledecká

Vo veku 58 rokov zomrela vo štvrtok bývalá bežkyňa na lyžiach a biatlonistka Anfisa Rezcovová. Legendárna Ruska získala v oboch spomínaných športoch olympijské zlato.

20.10.2023 21:43
Anfisa Rezcovová Foto:
Anfisa Rezcovová sa teší zo zlata v bežeckej štafete na ZOH 1988.
debata

Bola prvou ženou, ktorá sa tešila z triumfu na Hrách v dvoch rôznych športoch.

V Calgary 1988 sa jej to podarilo s lyžiarskou štafetou, v Albertville 1992 a v Lillehammeri 1994 už bola členkou zlatého kvarteta biatlonistiek.

Napodobniť ju dokázala až Češka Ester Ledecká, a to na ZOH v Pjongčangu 2018, kde získala zlato na lyžiach v super G a na snouborde v paralelnom obrovskom slalome.

Rezcovová sa v lyžiarskej štafete tešila aj z troch titulov majsterky sveta. Čo sa týka najväčších úspechov v individuálnych vystúpeniach v behu na lyžiach, bola strieborná na ZOH v Calgary (20 km voľne) a na MS 1987.

Jan Dalgic Čítajte aj Obrovská rana pre hokejový svet. Mladý reprezentant zomrel po boji so zákernou chorobou

V biatlone si vybojovala zlato v šprinte v Albertville 1992. V sezónach 1991/92 a 1992/93 sa stala držiteľkou veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári.

Podľa ruských médií mala pred niekoľkými mesiacmi infarkt a tento týždeň ju v bezvedomí hospitalizovali v nemocnici neďaleko Moskvy. O úmrtí Rezcovovej informoval jej manžel Leonid. Biatlonu sa venujú aj ich dcéry Kristina Rezcovová a Darja Virolajnenová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anfisa Rezcovová