Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozí Ledeckej diskvalifikácia? Svetový pohár čelí kontroverzii, exšéf rakúskeho lyžovania hovorí o katastrofe

Marco Odermatt, Dominik Paris, Sofia Goggiová či Ester Ledecká. Aj týchto hviezdnych mien svetového lyžovania sa môže dotknúť kontroverzia v súvislosti s pravidlami Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

26.09.2023 11:39
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká.
debata (3)

O čo ide? Ako píše aj portál Sport.cz, prezident FIS Johan Eliasch chce sprísniť pravidlá používania log na prilbách lyžiarov. Tí sa spolu s funkcionármi obávajú, že by to pre zväzy i samotných súťažiacich mohlo mať nepríjemné následky.

Sponzorské logo momentálne nemôže na prilbe zaberať viac ako 50 štvorcových centimetrov, no Eliaschovi prekáža, že vo farbách sponzora je vo farbách sponzora často celý zvyšok prilby.

Nina O'Brienová Čítajte aj Vlhová má o súperku menej. Majsterka sveta z USA po ďalšom horore vynechá celú sezónu

Pod paľbu sa dostala najmä firma Red Bull, ktorú má na prilbe aj česká lyžiarka a snoubordistka Ledecká.

„Lyžovaniu hrozí absolútna katastrofa,“ povedal pre švajčiarsky Blick niekdajší šéf rakúskeho lyžovanie Peter Schröcksnadel.

„Ak Eliasch zakáže Red Bullu, aby mali jeho pretekári prilby vo farbách spoločnosti, bude to musieť urobiť aj u iných sponzorov. A to môže viesť k tomu, že sa sponzori z tohto športu stiahnu úplne,“ varuje Schröcksnadel.

Mauro Pini Petra Vlhová Čítajte aj Dobre naladená Vlhová dospela v Ohňovej zemi. V novej sezóne uvidíte novú Petru, tvrdí Pini

Ak lyžiari nastúpia s podobným výrazným dizajnom na helmách aj novej sezóne, ktorá štartuje už o mesiac, podľa informácií médií im budú hroziť tvrdé tresty v podobe vysokých pokút či dokonca diskvalifikácie.

Negatívna reakcia prišla aj zo Švajčiarska. „V pravidlách predsa nikde nie je, že helma nemôže byť vo farbách sponzora,“ vyhlásil.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #Ester Ledecká