Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Si gay, mal by si sa zabiť! Najlepší slalomár čelí nenávisti na sociálnych sieťach

"Si gay! Prečo si taká ženská?" Aj s takýmito nenávistnými komentármi na sociálnych sieťach sa musí vysporiadať držiteľ malého krištáľového glóbusu v slalome, Nór Lucas Braathen.

23.07.2023 08:55
763919727 Foto:
Lucas Braathen s malým krištáľovým glóbusom za víťazstvo v celkovom hodnotení slalomu Svetového pohára.
debata (47)

Najlepší slalomár na svete bojuje s početnými urážkami. „Namiesto toho, aby si sa sústredil na oblečenie, radšej sa sústreď na lyžovanie,“ znel ďalší komentár.

Fanúšikov zjavne vykoľajuje netradičný módny štýl, keďže pravidelne zdieľa na sociálnych sieťach snímky, kde je v sukniach a ďalších odevoch so ženskými prvkami.

„Moje účty na sociálnych sieťach sú plné takýchto komentárov,“ povedal pre nettavisen.no 23-ročný nórsky lyžiar. Vysvetľuje, že sú od ľudí, ktorí ho osobne nepoznajú.

„Netušia, kto v súčasnosti som. Akoby ma ani nemohli uraziť.“ Špecialista na technické disciplíny si však z toho zjavne ťažkú hlavu nerobí.

„Takéto reakcie ma dokonca tešia. Sú dôkazom, že v týchto ľuďoch niečo spúšťam. Zapálim iskru,“ skonštatoval Braathen.

Katharina Liensbergerová Čítajte viac Experiment s Magonim zlyhal. Rakúšania Liensbergerovú degradovali a musí sa zaobísť bez mamy

Aj keď sa s nenávisťou vo virtuálnom prostredí dobre vyrovnáva pripúšťa, že to rozhodne nie je v poriadku. „Klamal by som, keby som povedal, že mi nevadí škaredá reakcie. Som človek s dobrými a zlými dňami a zraniteľný ako všetci.“

Potvrdil, že mu napísali aj to, že by sa mal kvôli homosexuálnemu štýlu obliekania zabiť. „Takýto správ pribúda, odkedy som sa naučil byť na verejnosti sám sebou,“ dodal Braathen.

Krásna švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...
47 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne siete #alpské lyžovanie #Lucas Braathen