Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biatlon opúšťa ďalšie hviezdne meno. Bežky a pušku zavesila na klinec dvojnásobná olympijská víťazka

Dvojnásobná olympijská víťazka a desaťnásobná majsterka sveta v biatlone Tiril Eckhoffová ukončila kariéru.

16.03.2023 13:41
ZOH 2018 biatlon Kuzminová Zlato Medaila Foto: ,
Tiril Eckhoffová (vľavo) s bronzovou medailou v pretekoch s hromadným štartom na ZOH v Pjongčangu so zlatou Anastasiou Kuzminovou a s bronzovou Darjou Domračevovou.
debata

Tridsaťdvaročná Nórka sa tak pridala k ďalším medailistkám z vrcholných podujatí, ktoré v uplynulých dňoch oznámili koniec.

Eckhoffová vynechala celú prebiehajúcu sezónu pre zdravotné komplikácie po nákaze koronavírusom v marci minulého roka a Nórska lyžiarska federácia teraz oznámila, že sa rozhodla definitívne skončiť.

Paulína Bátovská Fialková Čítajte aj Švédske double pre Wiererovú. Bátovskej Fialkovej nevyšla streľba v stoji

„Biatlon bol môj život skoro tak dlho, ako si dokážem pamätať a je zvláštne predstaviť si život bez neho. Posledný rok som však bola mimo a tak sa zdá byť prirodzené, že som prišla k rozhodnutiu skončiť,“ uviedla pretekárka pre národnú federáciu.

Eckhoffová má na konte osem olympijských medailí (2–3–3), pätnásť z majstrovstiev sveta (10–2–3) a v sezóne 2020/21 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára. Na konte má aj tri malé glóbusy a v SP získala 28 individuálnych víťazstiev a 50 celkovo.

Teraz však rozšírila rady elitných pretekárok, ktoré po prebiehajúcej sezóne skončia.

Johannes Thingnes Bö Čítajte aj Výsledky viac ako zdravie. Slávni nórski bratia nastúpili na preteky aj s koronavírusom. Tvrdia, že na súperov dávali pozor

V uplynulých dňoch oznámili rovnaké rozhodnutie aj jej krajanka a trojnásobná zlatá medailistka zo ZOH Marte Olsbuová Röiselandová, zlatá z vytrvalostných pretekov z Pekingu Denise Herrmannová-Wicková z Nemecka i Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová, ktorá získala tri medaily z olympijských hier (0–2–1).

Všetky tri sa však ešte predstavia na záverečnom podujatí Svetového pohára v Holmenkollene.

Top sledované biatlonistky podľa počtu fanúšikov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rýchle nohy, presná muška. Najobletovanejšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Tiril Eckhoffová