Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinovej frajer sa odhlásil. Odermatt obhájil veľký glóbus

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt obhájil v tejto sezóne Svetového pohára veľký glóbus.

09.03.2023 12:30 , aktualizované: 12:42
6 SHiffrin Odermat Foto:
Marco Odermatt a Mikaela Shiffrinová - víťazi Svetového pohára 2021/22.
debata

Jeho najbližší prenasledovateľ Aleksander Aamodt Kilde z Nórska sa odhlásil z víkendového podujatia v Kranjskej Gore a Odermatta už nemôže ani teoreticky predstihnúť v celkovom hodnotení seriálu.

Švajčiar minulú nedeľu získal druhýkrát za sebou aj malý glóbus za super-G a mieri aj za obhajobou sezónnej trofeje v obrovskom slalome.

Odermatt má v celkovom hodnotení náskok 386 bodov. Okrem dvoch obrovských slalomov v Kranjskej Gore zostávajú do konca sezóny len štyri finálové podujatia vrátane jedného slalomu, v ktorom Kilde nesúťaží.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová odtajnila posledné prianie v sezóne, Stenmarkov rekord to nie je. Bude Švéd v Aare?

Dvadsaťpäťročný pretekár je len druhý Švajčiar, ktorý obhájil veľký glóbus, naposledy sa to podarilo Pirminovi Zurbriggenovi v roku 1988.

Navyše pokračuje vo veľmi vydarenej sezóne, okrem dvoch glóbusov má na konte aj zlato z MS v obrovskom slalome i v zjazde.

Obhajobu celkového triumfu v obrovskom slalome môže zavŕšiť už v Slovinsku – pred Kildeho krajanom Henrikom Kristoffersenom má momentálne náskok 100 bodov.

Po útrapách písala históriu. Sympatická Kajsa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Mrzelo ju, že po vážnom páde neomdlela. Po...
debata chyba
Viac na túto tému: #Aleksander Aamodt Kilde #Marco Odermatt