Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemecká legenda vynáša Shiffrinovú do nebies: Neskutočne pomohla mojej dcére!

Sama bola výbornou lyžiarkou, vizitka trojnásobnej olympijskej medailistky a dvojnásobnej svetovej šampiónky hovorí sama za seba. Teraz odovzdáva skúsenosti talentovanej dcére a dočkalo sa jej aj hviezdnej pomoci.

01.03.2023 06:03
shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová na MS 2023.
debata

Martina Ertlová patrila svojho času medzi najlepšie univerzálky v dámskom seriáli. Jej dcéra Romy nasleduje mamu a túži po účasti na olympiáde.

Nemecká ikona, ktorá po svadbe používa meno Ertlová-Renzová, prezradila, že dcéra začala lyžovať ešte skôr ako ona.

Vlhová zjazd Čítajte viac Gutová nepresvedčila, ale priblížila sa k Vlhovej. Ďalší triumf talianskej rakety

„Na lyže sa ťahala, keď ešte nemala ani dva roky. Keď videla bratranca na pretekoch v škôlke, hneď to chcela skúsiť,“ spomína Ertlová v rozhovore pre bavorský denník Münchner Merkur .

Bývalá hviezda, ktorá v septembri oslávi 50. narodeniny, s napätím očakáva, ako sa bude dariť čoskoro 16-ročnej Romy medzi dospelými. Do najvyššej ligy predstúpi od novej sezóny.

Rady ako uspieť nepočúva len od mamy, ale aj od najlepšej svetovej lyžiarky. Ertlová „vybavila“ dcére rozhovor s americkou superhviezdou, ktorej je za súhlas veľmi vďačná.

Goggia trofej Čítajte viac Hmla, pády a smutní fanúšikovia Gutovej. Vlhová má prvé body zo zjazdu

"Mikaela je úžasná, veľmi priateľská osoba. Romy dala nejaké tipy a poradila jej aj čo sa týka mentálneho nastavenia. Kariéra netrvá večne a musí myslieť aj na život po lyžovaní.

Samozrejme, všetko toto viem, ale pre tínedžerku je viac „cool“, ak jej to povie superhviezda ako Mikaela. Veľmi Romy pomohla, ďakujem jej," uviedla Ertlová.

Shiffrinová vynechala víkendové podujatie v Crans Montane a zvolila prípravu na severe Európy. Vycestovala do Nórska, kam prišla v predstihu pred nadchádzajúcim programom Svetového pohára v Kvitfjelli.

odkaz
vlhova-program

V nórskom stredisku sa v piatok, sobotu a nedeľu uskutočnia dva superobrovské slalomy a ďalší zjazd.

Ak Shiffrinová uspeje minimálne v jednom prípade, vyrovná absolútny rekord v počte výhier vo Svetovom pohári, ktorý drží s 86 triumfami švédska legenda Ingemar Stenmark.

Američanka má v priebežnom poradí Svetového pohára mamutí 722-bodový náskok pred druhou Petrou Vlhovou (975). Slovensku stíha predovšetkým švajčiarska hviezda Lara Gutová-Behramiová (926 bodov).

Fantastická atmosféra počas zjazdu v Crans Montane Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si udržala druhé miesto v...
debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Mikaela Shiffrinová #martina ertlová #romy ertlová