Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tak ti treba, keď si sa mi smial, naložil mu Bö. Švéd ospravedlňoval zlyhanie sabotážou

Pred pretekmi hýril sebavedomím. V ich závere sa stal najväčším smoliarom. A po nich prišiel s výhovorkou, ktoré počuť skôr zo školských lavíc ako z dejiska majstrovstiev sveta v biatlone.

10.02.2023 18:03
Sebastian Samuelsson Foto:
Sebastian Samuelsson.
debata

Nemecký Oberhof v stredajšej mix štafete sledoval neslávny koniec švédskej štvorice. Môže za to Sebastian Samuelsson.

Na svojom úseku mal dokončiť medailový útok, ale nakoniec musel absolvovať tri trestné okruhy. Po príchode do cieľa na deviatej priečke sa neubránil slzám.

Pritom pred šampionátom hýril sebavedomím. Vyhlásil, že sa čuduje Nórom, že na posledný úsek postavili Johannesa Thingnesa Böa.

„Trochu ma prekvapili, že ho nasadili ako finišmana. Omnoho viac by som sa bál Vetleho Sjastada Christiansena, ale z Johannesa alebo Sturly (Holma Laegreida) strach nemám,“ vyhlásil Samuelsson.

Paulína Bátovská Fialková Čítajte viac Bátovská Fialková odovzdávala ako tretia. Po nej sa začal slovenský pád

Johannes Thingnes Bö nemal pre utrpenie svojho konkurenta žiadne pochopenie.

„Chutí to sladko, keď ma dopredu takto odpisoval. Má, čo si zaslúžil. Keď máte také vyhlásenia, musíte si to vypiť do dna,“ vyhlásil Bö.

Samuelsson prišiel vo štvrtok s vysvetlením svojho zlyhania, ktorým si však vyslúžil ďalšiu vlnu posmeškov z radov uznávaných legiend tohto športu.

Na instagrame uviedol, že za zlú streľbu môžu uvoľnené skrutky na malorážke. Pritom na nástrele ich mal v poriadku, čím naznačil cudziu manipuláciu s jeho zbraňou.

Bátovská Fialková Čítajte viac Bátovská Fialková bráni šampiónku: Ak niekto povie, že Vlhovej sa nedarí, vôbec sa v športe nevyzná

„Trapas, úplne začiatočnícka chyba. Pred každými pretekmi musíte na puške dotiahnuť všetky skrutky alebo aspoň skontrolovať, že sú všetky v poriadku,“ čudovala sa niekdajšia nemecká reprezentantka Uschi Dislová.

„Ak je Samuelssonovo vysvetlenie správne, potom sa asi musel stať obeťou sabotáže, ale to nie je veľmi pravdepodobné.

Navyše zbrane sa niekde neváľajú len tak bez dozoru, takže to nie je tak, že k nim má kdekto prístup. Je neuveriteľné, že sa niečo také stane na MS," vyhlásil legendárny Ole Einar Björndalen.

Svetové biatlonistky ako ich nepoznáte Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aita Gasparinová - Švajčiarsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Johannes Thingnes Bö #Sebastian Samuelsson