Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner rakúskych lyžiarok zúri: Musíme všetko obrátiť naruby

Trápenie ženskej lyžiarskej reprezentácie Rakúska pokračovalo aj na poslednom podujatí Svetového pohára. V Sestriere sa ani jednej z hviezd národného tímu nepodarilo dostať do najlepšej desiatky.

13.12.2022 15:27
WCUP Womens Slalom Skiing Foto: ,
Katharinu Liensbergerovú vedie od novej sezóny bývalý kouč Petry Vlhovej Livio Magoni.
debata (2)

K výsledkovému debaklu sa pre Krone vyjadril hlavný tréner žien Thomas Trinker. „Absolútne nie sme spokojní, teraz potrebujeme analýzu a musíme všetko obrátiť naruby.“

Pre lyžiarsku veľmoc boli výkony top lyžiarok ďaleko za očakávaniami. Ich najlepšími výsledkami boli dve 14. miesta v podaní Lisi Kappaurerovej (obrovský slalom) a Kathariny Liensbergerovej (slalom).

Petra Vlhová Čítajte viac To sú emócie! Kamera zachytila, ako Vlhovej jazdu prežívali rodičia

Pritom Katharina Truppeová skončila v slalome v Killingtone na treťom mieste a zdalo sa, že Rakúšanky sú na dobrej ceste. „No očividne je okno, kde jazdíme rýchlo, veľmi malé,“ skonštatoval Trinker.

V Sestriere tímu nepomohla ani skutočnosť, že sa v dejisku Svetového pohára pripravovali takmer dva týždne.

Taliansko SR Lyžovanie SP slalom 2.kolo ženy Vlhová Čítajte viac Vlhová opäť neudržala vedenie, no má ďalšie pódium: Baby boli rýchlejšie

Špecialistky na technické disciplíny budú mať najbližšiu možnosť na nápravu po Vianociach na domácom svahu v Semmeringu. Od 27. decembra sa tam pôjdu dva preteky v obrovskom slalome a jeden slalom.

„Teraz máme v noci mínus osem stupňov a zatiaľ najproduktívnejšiu fázu zasnežovania,“ hovorí šéf lyžiarskeho zväzu Franz Steiner. „Na Semmeringu chceme ukázať, čo dokážeme," dodal tréner Trinker.

Šampanské, skok do záberu. Top snímky zo Sestriere Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Sestriere.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Katharina Liensbergerová #rakúska lyžiarska reprezentácia