Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová opäť neudržala vedenie, no má ďalšie pódium: Baby boli rýchlejšie

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v nedeľnom slalome Svetového pohára v Sestriere na treťom mieste. V talianskom stredisku po 1. kole viedla, v druhom však klesla rovnako ako v sobotnom obrovskom slalome o dve priečky.

11.12.2022 14:23 , aktualizované: 16:30
Taliansko SR Lyžovanie SP slalom 2.kolo ženy... Foto: ,
Wendy Holdenerová (vpravo) tesne po dojazdení Petry Vlhovej.
debata (10)

O 70 desatín sekundy zaostala za Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, ktorá zopakovala víťazstvo z Killingtonu, pred Vlhovú sa dostala aj Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,47).

„Je to neuveriteľné. Dala som do toho všetko. Je nádherné zvíťaziť v Sestriere pred týmto publikom,“ povedala Holdenerová v prvej reakcii po pretekoch.

Vlhová bola po pretekoch trošku sklamaná, keďže v druhom kole si pohoršila o dve miesta.

„Samozrejme, keď človek vedie, tak chce potvrdiť tú pozíciu. Bohužiaľ, taký je šport. Bolo to náročné. Snažila som sa urobiť všetko, aby som bola rýchla, ale stačilo to na tretie miesto.

Musím si to prejsť s mojimi trénermi, ako som išla. Je to opäť 3. miesto. Idem konštantne, tak dúfajme, že sa v ďalších pretekoch budem posúvať vyššie,“ povedala pri mikrofóne JOJ Šport.

Vlhová stále čaká. Ohlasy médií na Sestriere Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky

**AP (USA):** Wendy Holdenerová (v strede)...

Vlhová zaznamenala v nedeľu 61. pódiové umiestnenie v kariére. V tejto sezóne bola medzi trojicou najlepších už štyrikrát, zakaždým skončila tretia. Nadviazala tým na dve takéto slalomové umiestnenia z fínskeho Levi a sobotňajší obrovský slalom v Sestriere.

„Všeobecne som spokojná s výkonmi, ale ak sa mám na to pozrieť detailnejšie, išla som oba dni výborne v prvom kole a v druhom som urobila pár chýb,“ povedala pre TASR.

Taliansko SR Lyžovanie SP slalom 2.kolo ženy Vlhová Čítajte viac Hej, Petra! Vlhová po ceremónii pobavila Švajčiarov

Dvadsaťsedemročná Vlhová stále čaká na triumf v aktuálnej sezóne. „Ak to príde, budeme sa tešiť a ak nie, budeme na sebe makať. Nie je ľahké stále víťaziť,“ poznamenala.

Holdenerová zaznamenala 30 pódiových umiestení v slalome, kým sa dočkala premiérového víťazstva vo svojej top disciplíne. Po triumfe pred dvoma týždňami v americkom Killingtone, ktorý dosiahla spoločne so Švédkou Annou Swennovou-Larssonovou, dokázala úspech hneď v ďalšom slalome zopakovať.

Stala sa prvou Švajčiarkou, ktorá vyhrala dva slalomy za sebou od roku 1994, keď sa to podarilo legendárnej Vreni Schneiderovej.

Petra Vlhová Čítajte aj Skvelá Vlhová si vybojovala jubilejné pódium. Pozrite si jej jazdu

Vlhová štartovala v 1. kole s číslom 5 a na ľadovej trati sa v úvode nevyvarovala drobným chybám. Na druhom medzičase mala manko 41 desatín na dovtedy vedúcu Holdenerovú.

Olympijská šampiónka z Pekingu a obhajkyňa malého glóbusu však v zatvorených bránach v strednej strmine našla správny rytmus, svoj výkon postupne vygradovala, dolu pustila lyže a do cieľa prišla s náskokom 24 stotín pred Švajčiarkou. Na treťom mieste priebežne figurovala Shiffrinová (+0,33).

VIDEO: Druhé kolo v podaní Petry Vlhovej:

Druhé kolo sa mimoriadne vydarilo Hanne Aronssonovej Elfmanovej, mladá Švédka sa najlepšou druhou jazdou posunula zo 16. priečky až na konečnú štvrtú.

Z čelnej pozície ju zosadila až Shiffrinová, ktorá sa dostala do vyše polsekundového vedenia. Holdenerová riskovala aj v 2. kole a Američanku nechala za sebou.

Ako posledná sa vydala na trať Vlhová, od prvých bránok bojovala so zničenou traťou poznačenú mnohými ryhami a niekoľkokrát zišla mimo líniu. V najstrmšej časti mala už vyše 80-stotinovú stratu, ktorú dokázala v závere mierne skresať a zachránila tak aspoň pódium.

odkaz
vlhova-program

„Išla som spodnú časť výborne, na vrchu ako keby som nechytila rytmus a sa to viezlo. Ale v spodnej časti som sa nakopla. Ani včera a ani dnes som v druhom kole neurobila veľkú chybu, ale baby boli rýchlejšie, takto to v športe je,“ uviedla Vlhová po pretekoch ľadovej trati.

Program SP žien pokračuje pretekmi vo švajčiarskom St. Moritzi, kde sa od 16. do 18. decembra uskutočnia dva zjazdy a jeden super-G. Nebude na nich chýbať ani Slovenka.

„V prvom rade si potrebujem oddýchnuť. V St. Moritzi to bude ako keby tréning, tie rýchlostné disciplíny sú voľnejšie ako technické disciplíny. Budeme teraz trénovať ‚speedy‘, ale potom zasa nabehneme na obrák a slalom a dobre sa pripravíme na koniec decembra a január,“ uzavrela Vlhová.

Taliansko SR Lyžovanie SP slalom 2.kolo ženy Vlhová Čítajte viac Ohlasy: Wendy, vidi, vici! Rakúsky debakel, Vlhová odsunula 19-ročné prekvapenie

Fakty zo Sestriere:

Výsledky slalomu SP žien: 1. Wendy Holdenerová (Švaj.) 1:56,29 min., 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,47 s, 3. Petra VLHOVÁ (SR) +0,70, 4. Hanna Aronssonová Elfmanová (Švéd.) +1,05, 5. Paula Moltzanová (USA) +1,07, 6. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +1,13, 7. Zrinka Ljutičová (Chor.) +1,14, 8. Lena Dürrová (Nem.) +1,28, 9. Mina Fuerst Holtmannová (Nór.) +1,94, 10. Martina Dubovská (ČR) +2,40

Celkové poradie SP (po 9 z 39 súťaží): 1. Shiffrinová 385 bodov, 2. Holdenerová 366, 3. VLHOVÁ 340, 4. Sara Hectorová (Švéd.) 247, 5. Sofia Goggiová (Tal.) 245, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 240

Poradie v slalome (4 z 11): 1. Shiffrinová a Holdenerová po 325, 3. VLHOVÁ 230, 4. Swennová-Larssonová 220, 5. Dürrová 135, 6. Aronssonová Elfmanová 127

Šampanské, skok do záberu. Top snímky zo Sestriere Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Sestriere.
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní