Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po 1. kole mala lepší pocit ako v utorok. Vlhová vedela, čo treba zmeniť

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figuruje po 1. kole stredajšieho obrovského slalomu Svetového pohára na piatom mieste. Vo francúzskom Courcheveli zaostávala o 59 stotín sekundy za vedúcou Švédkou Sarou Hectorovou.

22.12.2021 10:36
Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský... Foto: ,
Petra Vlhová na štarte 1. kola obrovského slalomu v Courcheveli.
debata (7)

Liptáčka televíznom rozhovore uviedla, že má lepší pocit ako po utorňajšom úvode obráku v rovnakom dejisku, keď bola šiesta a vie, čo sa bude snažiť zmeniť v 2. kole.

Priebežne druhá bola domáca Tessa Worleyová (+0,11 s), tretia priečka patrila víťazke utorkového „obráku“ Američanke Mikaele Shiffrinovej (+0,34).

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 1. kolo Čítajte viac Aj druhé kolo obrovského slalomu sme sledovali ONLINE

Dvadsaťšesťročná slovenská reprezentantka rovnako ako v utorok otvorila preteky so štartovým číslom 1.

Od úvodu si – až na menšie zaváhanie po prvom medzičase – držala líniu a nastavila konkurencieschopné medzičasy.

V zavretých bránach trochu viac tlačila na lyže a neskoro uvoľňovala oblúk, do dolnej časti však zobrala vysokú rýchlosť.

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 2. kolo Čítajte viac Prvýkrát v sezóne mimo pódia. Za každú chybu sa platí, vravela Vlhová

"Včera som z prvej jazdy nemala dobrý pocit, dnes som išla trochu lepšie, aj keď tam boli chyby. Keď má človek na štarte jednotku, nemá sa s kým porovnávať.

Určite je to však lepšie ako v utorok, odstup je menší, všetko je otvorené. Nerobila som výrazné chyby, možno v niektorých pasážach som išla priamo na brány a v podstate všetko robila za bránou.

Tým som stratila určitý čas. Musím byť viac nad bránou, to je celé," povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Zaváhaniam sa nevyhla ani jej americká rivalka Shiffrinová, líderka SP išla na niektoré brány príliš priamo a patrila jej priebežná tretia pozícia.

Prvé kolo najlepšie vyšlo Hectorovej, Švédka bola od prvého medzičasu v zelených číslach a suverénnou jazdou sa dostala pred 2. kolom (13.00) do vedenia.

Pred Vlhovú sa zaradila ešte Talianka Marta Bassinová, ktorá bola štvrtá s mankom 0,39 s.

V utorkovom prvom obrovskom slalome v Courcheveli skončila Vlhová na štvrtej priečke. Stredajší „obrák“ náhradou za zrušené preteky v americkom Killingtone.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Aktualizujeme…

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní