Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvýkrát v sezóne mimo pódia. Za každú chybu sa platí, vravela Vlhová

Petra Vlhová sa prvýkrát v aktuálnej sezóne v pretekoch Svetového pohára nedostala na stupne víťazov.

21.12.2021 14:02 , aktualizované: 16:12
debata (29)
Obrovský slalom v Courcheveli s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Víťazka Mikaela Shiffrinová (v strede), druhá...

V prvom z dvojice obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli skončila 26-ročná Slovenka na štvrtom mieste.

Od tretieho miesta Švajčiarky Michelle Gisinovej ju delilo 36 stotín sekundy, za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 1,44 s.

Zverenkyni švajčiarskeho trénera Maura Piniho nevyšlo podľa predstáv prvé kolo, keď po chybe na rovine sa zaradila na šiestu priečku.

V zlepšenom druhom kole dosiahla tretí najlepší čas, ale vytiahla to len tesne za stupne víťazov.

"Druhé kolo som šla už dobre. Bohužiaľ, niekto musí byť na 4. mieste a dnes som to ja. Všetko som si prehrala v prvom kole. S materiálom som veľmi spokojná, bola som aj na tréningoch.

Cítim sa dobre, ale mrzí ma prvé kolo, pretože som urobila veľa chýb a nešla dobre. Na najvyššej úrovni sa platí za každú chybu.

Dnes to dopadlo takto, ale zajtra bude nový deň. Budem sa snažiť čo najviac oddýchnuť," povedala Petra Vlhová pre JOJ Šport.

Shiffrinová vyhrala s náskokom 86 stotín sekundy pred Švédkou Sarou Hectorovu a potvrdila, že kopec Courcheveli jej náramne sedí.

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 1. kolo Čítajte viac Aj druhé kolo v Courcheveli sme sledovali ONLINE

Od roku 2017 tam dosiahla šieste víťazstvo a štvrté v obrovskom slalome. Skvelá Američanka vyhrala tretie preteky v aktuálnej sezóne, keď predtým triumfovala aj v ľadovcovej ouvertúre v obrovskom slalome v rakúskom Söldene a tiež v slalome na domácom snehu v Killingtone.

Celkovo si pripísala 72. víťazstvo v pretekoch SP v kariére a štrnáste v obrovskom slalome. Posunula sa ním na líderskú pozíciu v SP o 35 bodov pred Talianku Sofiu Goggiovú, ktorá utorkové preteky nedokončila.

Tretia je s odstupom 290 bodov Vlhová. V hodnotení obrovského slalomu vedie rovnako Shiffrinová pred Vlhovou a Hectorovou.

Francúzsko Ženy Alpské Lyžovanie Obrovský Slalom 2. kolo Čítajte viac Prvýkrát v sezóne mimo pódia. Za každú chybu sa platí, vravela Vlhová

Pre Vlhovú boli preteky v Courcheveli návratom na súťažné zjazdovky po vyše troch týždňoch, predtým naposledy sa predstavila na sklonku novembra v slalome v americkom Killingtone.

Čerstvo už trojnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska Petra Vlhová sa na dva obrovské slalomy vo Francúzsku pripravovala v talianskom Sestriere a snažila sa čo najviac chrániť pred možnou nákazou koronavírusom.

A to najmä preto, že dva prípady sa objavili aj v hoteli, kde bola ubytovaná. Pre pozitívne testy na COVID-19 nemohli byť v utorok na štarte pretekov Rakúšanka Katharina Liensbergerová, Novozélanďanka Alice Robinsonová ani Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

„Teoreticky sa pod moje prvé kolo mohla podpísať pauza 22 dní od súťaženia, preteky nenahradí ani najlepší tréning. Robila som veľa chýb a už je to za nami, sústredím sa už na stredu,“ doplnila Vlhová.

Dvadsaťšesťročná Shiffrinová dosiahla už 72. víťazstvo na podujatiach prestížneho seriálu, z toho štrnáste v tejto disciplíne. Dostala sa vďaka nemu aj na čelo celkového poradia SP.

„Je to neuveriteľné. Prežila som náročný, ale dobrý deň. Je to pre mňa veľké povzbudenie, musela som odovzdať všetko a bojovať. Som príliš unavená na to, aby som sa vládala tešiť,“ citoval Američanku portál laola1.at.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Vo francúzskom stredisku sa radovala aj vlani. V tejto sezóne vyhrala aj druhú súťaž v „obráku“, odštartovala ju prvenstvom v ouvertúre v rakúskom Söldene.

Aj stredajší obrovský slalom v Courcheveli (10.00/13.00) ako náhradu za zrušenú novembrovú súťaž v americkom Killingtone budeme sledovať naživo.

Martina Peterliniová Čítajte viac Morfiové dni. Pre taliansku slalomársku nádej sa sezóna skončila

Fakty zo Svetového pohára

Výsledky obrovského slalomu v Courcheveli: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:15,35 min, 2. Sara Hectorová (Švéd.) +0,86 s, 3. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,08, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +1,44, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +1,86, 6. Maryna Gasienicová Danielová (Poľ.) +2,44, 7. Federica Brignoneová (Tal.) +2,61, 8. Ramona Siebenhoferová (Rak.) +2,77, 9. Camille Rastová (Švaj.) +2,78, 10. Mina Fürst Holtmannová (Nór.) +2,82

Celkové poradie SP (po 13 z 37 súťaží): 1. Shiffrinová 670 bodov, 2. Sofia Goggiová (Tal.) 635, 3. VLHOVÁ 390, 4. Brignoneová 342, 5. Breezy Johnsonová (USA) 322, 6. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 298

Poradie v obrovskom slalome (2 z 9): 1. Shiffrinová 200, 2. VLHOVÁ 110, 3. Hectorová 102, 4. Gutová-Behramiová 80, 5. Worleyová 77, 6. Gisinová 66

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
29 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová