Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď je najlepšia lyžiarka len žiačkou. Hodí Vlhová za hlavu nezdar?

V slalome je najlepšou na svete, o paralelných disciplínach platí to isté. V tom obrovskom patrí medzi päticu najlepších, ktoré sú schopné kedykoľvek zvíťaziť. V rýchlostných je však stále iba žiačkou.

16.12.2020 09:57
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas tréningu na zjazd.
debata

Vraví sa, že sa človek učí každý deň. Jednu nepríjemnú i cennú lekciu zažila najlepšia alpská lyžiarka súčasnosti Petra Vlhová v pondelok.

Nezmestila sa do tretej bránky pred cieľom prvého kola obrovského slalomu vo francúzskom Courcheveli a predčasne skončila. Bolo na nej badať únavu i obrovské sklamanie. Ale aj niečo, čo bolo kedysi nemysliteľné.

Málokomu sa chce rozprávať po tom, ako takto smolne príde o možnosť zveľadiť svoje bodové konto vo Svetovom pohári. Nie je to ľahké.

V kariére už zažila niekoľko vypadnutí, v obrovskom slalome to bol tretí predčasný koniec v kariére v elitnom seriáli. Vlhovej sa neraz stalo, že sa po niečom takom ani nezastavila pri novinároch.

Nie div. Jej sklamanie bolo obrovské, niekedy sa premietlo aj do sĺz. V pondelok však ukázala, že si z ťažkých životných lekcii berie len to najlepšie.

Petra Vlhová v Courcheveli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského...

Krátko po pretekoch na jej tvári nechýbala vyrovnanosť a neskôr aj úsmev. K neľahkej situácii sa postavila ako zrelá pretekárka a silná osobnosť.

„Chcela som zabojovať, ale príliš mi to nevyšlo. Aj takéto veci sa stávajú,“ vravela slovenská hviezda pre RTVS.

Po včerajšom slalomovom tréningu ju dnes čaká ten oficiálny v zjazde. Vo francúzskom Val d'Isère sa so štartovým číslom dvanásť pustí nástrahám v zhruba stokilometrovej rýchlosti.

Bude to prvá skúška pred trojicou pretekov, ktoré v chýrnom stredisku na ženy čakajú. V piatok a v sobotu sú na programe dva zjazdy, v nedeľu zasa superobrovský slalom.

Hlasy z vnútra jej tímu našepkávajú, že sa s dlhými lyžami a vo väčších oblúkoch cíti dobre. Chýbajú jej skúsenosti, ale nie povestný drajv a rýchlosť.

Potvrdí dnes od 11.00 tieto slová a hodí za hlavu nezdar z Courchevelu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021