Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová kraľovala v St. Moritzi. Vlhová sa šetrí na nedeľu

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová zvíťazila aj v druhom superobrovskom slalome v tejto sezóne Svetového pohára.

08.12.2018 12:51 , aktualizované: 13:17
debata (1)
Mikaela Shiffrinová na trati super-G vo... Foto: SITA/AP, Jean-Christophe Bott
shiffrinová Mikaela Shiffrinová na trati super-G vo švajčiarskom stredisku St. Moritz.

V sobotu vo švajčiarskom St. Moritzi prekonala domácu Laru Gutovú-Behramiovú o 28 stotín sekundy, tretia skončila Tina Weiratherová z Lichtenštajnska (+0,42 s). Slovenská reprezentantka Petra Vlhová mala cez týždeň problémy s krkom a neštartovala.

Lyžiarky súťažili v St. Moritzi v priam ideálnych podmienkach. Ako prvá z favoritiek potvrdila ambície Weiratherová, ktorá načrtla čas potrebný na popredné pozície. Dostala sa pred ňu Gutová-Behramiová, ale trať sa blížila obrovskému slalomu, čo dávalo dobré šance Shiffrinovej.

Hoci nepredviedla bezchybnú jazdu, nadviazala na minulotýždňové kanadské Lake Louise, kde práve úspechom v super-G skompletizovala víťaznú zbierku naprieč disciplínami.

Američanka už vo veku 23 rokov pridala 47. triumf vo SP a opäť dokázala, že sa z nej stáva ešte komplexnejšia pretekárka. Suverénne najviac prvenstiev (34) má na konte v slalome, šesť dosiahla v „obráku“, vlani však uspela už aj v zjazde a v tomto ročníku nenašla premožiteľku v úvodných dvoch super-G.

„Z Lake Louise som si priniesla dobrý pocit na lyžiach a preniesla to aj do týchto pretekov. Som veľmi spokojná s materiálom, ale aj s tým, ako jazdím. V náročných pasážach som sa snažila ísť kontrolovane, v rýchlejších byť zasa dostatočne agresívna. Ten štýlový mix bol dnes mimoriadne dôležitý. Viem, že mi to nevydrží večne, prídu aj horšie výsledky. Práve preto si to teraz užívam, ako sa len dá,“ povedala Mikaela Shiffrinová v prvej reakcii.

Shiffrinová je na čele Svetového pohára s náskokom takmer 300 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Obhajkyňa veľkého glóbusu suverénne vedie aj hodnotenie super G s maximálnym počtom 200 bodov po dvoch pretekoch.

V St. Moritzi sa jazdilo na trati Engiadina s dĺžkou 1950 m, ktorá bola vo februári 2017 dejiskom majstrovstiev sveta v alpských disciplínach. V 57-člennom štartovom poli nefigurovala slovenská reprezentantka. Petra Vlhová dala prednosť výlučne nedeľňajšiemu paralelnému slalomu.

SP v zjazdovom lyžovaní – St. Moritz

Super G žien: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:11,30 min, 2. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,28 s, 3. Tina Weiratherová (Licht.) +0,42, 4, Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,67, 5. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,76, 6. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +1,52.

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 8 zo 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 589 bodov, 2. Michelle Gisinová (Švaj.) 296, 3. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 264, 4. Nicole Schmidhoferová (Rak.) 253, 5. Federica Brignoneová (Tal.) 223, 6. Petra Vlhová (SR) 196

Poradie v hodnotení super G vo Svetovom pohári (po 2 z 8 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 200 bodov, 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 130, 3. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 112, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 92, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 76, 6. Michelle Gisinová (Švaj.) 63.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní