Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gereková: Štvrté miesto je krásne zadosťučinenie

Pozvoľna útočí na stupne víťazov. Biatlonistka Jana Gereková si v tejto sezóne v pretekoch Svetového pohára po druhý raz vylepšila kariérne maximum.

23.01.2015 18:56
Jana Gereková Foto: ,
Jana Gereková v cieli pretekov v Anterselve.
debata

Po 5. mieste v Oberhofe v pretekoch s hromadným štartom skončila v rýchlostných v talianskej Anterselve na peknom 4. mieste – opäť s čistou streľbou. „Som veľmi spokojná,“ vravela uvoľnene v cieli.

Možno hovoriť o vašom piatkovom výkone ako o životnom?
V pretekoch Svetového pohára určite, je to môj najlepší výsledok. Jedným slovom – superpocit. Základom bola bezchybná streľba, no aj bežecky som sa cítila dobre. Servismani mi lyže pripravili na jednotku, zaslúžia si pochvalu. Všetko vyšlo, ako malo. V porovnaní s predchádzajúcimi pretekmi sme súťažili v ideálnych podmienkach. Organizátori tradične pripravili perfektné trate.

Štartovali ste v prvej skupine, piata v poradí. Vyhovovalo vám to?
Rada štartujem v prvej skupine, aspoň som skôr v cieli (smiech). Podmienky sa počas pretekov nemenili, takže nik nemal výhodu alebo nevýhodu – či vybiehal medzi prvými alebo poslednými.

Mali ste v cieli nervy, keď ste na tabuli sledovali, ktorá súperka vás ešte môže predbehnúť?
Keď som prešla cieľom, podľa medzičasov svietilo moje meno na priebežnom treťom mieste. Predstihla ma len favorizovaná Fínka Kaisa Mäkäräinenová. Nervozitu som nepociťovala, ba myslela som si, že ma ešte niektorá súperka predstihne. Nestalo sa, asi som naozaj šla výborné preteky. Zo štvrtého miesta mám veľkú radosť.

Anterselva patrí k najvyššie položeným biatlonovým areálom, v minulosti nepatrila k vašim obľúbeným – a hľa, podali ste najlepší výkon. Zmenilo sa niečo?
Je pravda, že vo vyššej nadmorskej výške nesúťažím rada, zvyčajne mi robila problémy. Počasie vyšlo, svietilo slnko, no ešte podstatnejšie bolo, že do dejiska sme prišli len deň pred pretekmi. A keďže ma poslúchali aj lyže, preteky som si užila.

Predsa len – nemrzí vás, že vám opäť ušla medailová pozícia?
Bolo by to pekné, ale takto neuvažujem, netlačím na seba. Idem od pretekov k pretekom, krôčik po krôčiku. Pociťujem veľké zadosťučinenie, že mi to takto krásne vyšlo. Na tretie miesto mi chýbalo necelých päť sekúnd, od piatej v poradí ma delilo 2,3 sekundy.

Na čo si trúfate v sobotňajších stíhacích pretekoch?
Na desaťkilometrovú trať vybehnem štvrtá. Všetko sa bude odvíjať od streľby. Ak nadviažem na piatkový výkon, môže to byť opäť pekné. Sily mi ešte ostali, povzbudením je aj to, že na stíhačku nastúpi aj Martina Chrapánová a Tereza Poliaková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Gereková