NÁZOR: Čo si budeme klamať, bolia z toho oči. Slovensko si lebedí pod šťastnou hviezdou

Martin Prosnan | 17.10.2023 10:42
10. Lux vs. SR Foto: ,
Francesco Calzona.
Hneď na úvod jedno veľké ospravedlnenie. Martinovi Dúbravkovi. Takto pred polrokom sme ho skritizovali za to, že pred zápasom proti Luxembursku nahlas hovoril o ťažkom súperovi. O mužstve, proti ktorému nie sú Slováci v pozícii favorita.

Mysleli sme si, že je to slabošské a totálne alibistické.

Dúbravka však mal pravdu. Po dvoch dueloch proti Luxembursku – nenazývajme ho viac v tejto konfrontácii outsiderom – je na mieste si priznať, že Slováci neznesú prívlastok favorit. Ten spravidla nebýva o triedu horší.

Paradoxne, bol to práve náš brankár, ktorý v tomto dvojzápase obstál ako jediný.

Slovensko Luxembursko Martin Dúbravka Milan Škriniar Čítajte viac Slovenské výkony? Nehodné účastníka ME! Krutá prehra pre Luxembursko, ešteže sme mali šťastie a benevolentného rozhodcu

Dve stretnutia pred koncom kvalifikácie je prakticky rozhodnuté. Patrilo by sa chváliť a oslavovať, veď „Calzonovci“ majú účasť na budúcoročnom Eure takmer istú. Slovensko nebolo v tabuľke nikdy predtým takto dominantné.

Žiaľ, táto prevaha je len na papieri. Kto totiž tento rok sledoval kvalifikačné zápasy Slovákov, vie svoje. Z ôsmich odohraných obstáli maximálne v dvoch – domácu výhru nad Lichtenštajnskom budeme aj naďalej považovať za povinnosť.

„Fakt, že dokážeme vyhrať aj takýto zápas, znamená, že mužstvo rastie a je silnejšie,“ povedal v pondelok večer v Luxemburgu taliansky tréner.

Luxembursko šport futbal ME2024 kval. J-skupina Slovensko Čítajte viac Nervózny boj, pomohol VAR. Slováci vydreli zlaté body, hrdinom striedajúci žolík zo Žiliny

Nuž, žiada sa povedať, že to sme potom riadne vysokí a silní. Lebo obdobne slabo hrali Slováci aj na Islande a v Lichtenštajnsku, no namiesto nuly si domov odviezli šesť bodov.

Čo si budeme klamať, bolia z toho oči. A klamali by sme si, keby sme tvrdili, že futbalové Slovensko sa niekam pohlo. Kdeže, herne nepokročilo ani o piaď.

Celý čas si len lebedí pod šťastnou hviezdou.

Cristiano Ronaldo, fanúšik Čítajte viac Portugalci boli ako obarení. Na Ronalda vybehol v Zenici fanúšik, grimasa hviezdy neveštila nič dobré
Krutá rana pre domácich. Ohlasy na triumf Slovákov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
„V prvom polčase bolo Luxembursko...
Načítavajú sa športové výsledky...