Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radikálne rozhodnutie Djokoviča. Po Vajdovi vyhodil aj obľúbeného Chorváta

Úspešná spolupráca je minulosťou. Cesty Novaka Djokoviča a chorvátskeho trénera Gorana Ivaniševiča sa rozchádzajú.

27.03.2024 09:56
Djokovič Ivaniševič Foto:
Novak Djokovič a Goran Ivaniševič na US Open 2023.
debata (8)

V stredu o tom informoval srbský tenista na sociálnej sieti.

"Jasne si pamätám na moment, keď som pozval Gorana, aby bol súčasťou môjho tímu. Bolo to v roku 2018 a Marián (Vajda) a ja sme sa snažili inovovať a priniesť nášmu tímu niečo nové. V skutočnosti sme odvtedy priniesli nielen zlepšené podanie, ale aj veľa smiechu, zábavy, koncoročné poradie číslo 1, rekordné úspechy a ďalších 12 grandslamov.

Pred pár dňami sme sa s Goranom rozhodli, že prestaneme spolupracovať. Naša chémia na kurte mala svoje vzostupy a pády, ale naše priateľstvo bolo vždy pevné ako skala. „Šefinjo“, ďakujem za všetko priateľu. Ľúbim ťa," napísal rekordér v počte grandslamových titulov na sociálnej sieti.

záborský Čítajte viac Federer bol elegán, ale Djokovič najlepšie vie, kedy má zabrať. Nech Nitre dochádzajú sily, nám to bude vyhovovať

S obľúbeným Chorvátom, ktorý svojho času patril medzi elitných hráčov, spolupracoval šesť rokov. Jeho príchod znamenal koniec Vajdu, s ktorým sa Djokovič rozišiel v roku 2022.

„Novak sa rozhodol hrať menej turnajov a rozhodol sa pre mladší trénerský štáb. Goran Ivanišević bol číslo jeden,“ priznal Slovák vo vlaňajšom rozhovore pre argentínsky denník Óle.

Dodal, že jeho vzťah so Srbom to nijako neovplyvnilo. „Máme stále výborný vzťah, strávili sme spolu 15 rokov. Ukončenie spolupráce bolo pre nás oboch emotívne, ale život ide ďalej a aj Novak ide ďalej,“ dodal Vajda.

Djokovič má za sebou neúspešné vystúpenie na amerických turnajoch. V Indian Wells vypadol už v 3. kole a následne sa odhlásil z podujatia v Miami.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #tréner #Novak Djokovič #Goran Ivaniševič