Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledný zápas Djokoviča s Nadalom? Saudi oznámili hviezdne obsadenie turnaja v Rijáde

Tenisové hviezdy Španiel Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič sa predstavia na premiérovom ročníku tenisovej exhibície Six Kings Slam.

06.02.2024 11:00
Nadal Djokovič Foto:
Rafael Nadal a Novak Djokovič.
debata (2)

Podujatie, ktoré bude súčasťou saudského kultúrneho a zábavného festivalu Rijádska sezóna, je na programe v októbri. Pri potenciálnom konci kariéry španielskeho velikána by mohlo ísť o posledný duel Djokoviča s Nadalom na tenisovom turnaji.

Účasť na podujatí prisľúbili aj ďalší traja grandslamoví víťazi Argentínčan Carlos Alcaraz, Talian Jannik Sinner, Rus Daniil Medvedev a šestku doplní mladý Dán Holger Rune. Informuje o tom britské BBC.

Exhibičné podujatia sa zvyčajne hrajú počas prestávok sezóny ATP alebo po jej skončení. V októbri sú na programe dva turnaje Mastes 1000, a to v čínskom Šanghaji a francúzskej metropole Paríž.

Lukáš Klein Čítajte viac Bodaj by ste mali pravdu, reagoval nenápadný tenista zo Spiša, keď sme ho trošku podpichli. Z elity pomaly stráca rešpekt

Rafael Nadal, ktorý sa minulý mesiac stal veľvyslancom Saudskoarabskej tenisovej federácie, povedal, že sa na podujatie teší. „Po tom, čo to urobili niektorí iní tenisti, som nadšený, že si prvýkrát zahrám v Rijáde," povedal 22-násobný grandslamový šampión.

Nadal s Djokovičom potvrdili svoju účasť na exhibícii len niekoľko dní po tom, čo predstavitelia ženského okruhu WTA priznali, že momentálne rokujú o tom, či sa koncosezónny turnaj WTA Finals uskutoční v Saudskej Arábii.

Renáta Jamrichová Čítajte viac Lieky a tejp. Jamrichová mala na ceste za triumfom na Australian Open trhlinu v brušnom svale

Bývalé hviezdne tenistky Chris Evertová a Martina Navrátilová tento krok ostro kritizovali . Členky Medzinárodnej tenisovej siene slávy vyzvali Ženskú tenisovú asociáciu (WTA), aby sa nenechala zlákať Saudskou Arábiou, pričom tvrdia, že usporiadanie turnaja WTA Finals v tejto krajine „nepredstavuje pokrok, ale výrazný regres“.

„Mala by sa viesť zdravá diskusia o tom, či je ‚pokrok‘ a ‚zapojenie sa‘ naozaj možné,“ napísali bývalé svetové jednotky Evertová a Navrátilová na webe denníka The Washington Post. Obe nesúhlasia s tým, aby sa ženský tenis obzeral smerom do Saudskej Arábie iba z dôvodu prílevu peňazí.

Kritici Saudskej Arábie obvinili kráľovstvo bohaté na ropu, že využíva svoje finančné prostriedky na investovanie do rôznych športových odvetví ako F1, futbal, box či golf , a to v snahe zlepšiť svoj imidž. Tento proces je v súčasnosti známy pod termínom „sportswashing“.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič