Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchly proces. Sobolenková nemala s postupom do top štvorky žiadne problémy

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková bude vo štvrtok súperkou Američanky Cori Gauffovej v semifinále dvojhry na grandslamovom Australian Open. Druhá nasadená obhajkyňa titulu zvíťazila vo štvrťfinále nad turnajovou deviatkou Češkou Barborou Krejčíkovou hladko 6:2, 6:3.

23.01.2024 12:44
Arina Sobolenková Foto:
Arina Sobolenková na Australian Open 2024.
debata

Sobolenková počas celého duelu predvádzala svoj typický nátlakový tenis s množstvom víťazných úderov, výborne returnovala. V prvom sete dvakrát prelomila podanie šampiónky Roland Garros z roku 2021, v druhom dejstve sa jej to podarilo trikrát.

„Odohrala som skvelý zápas, dúfam, že budem pokračovať v tomto trende aj v ďalšom priebehu turnaja. Ďakujem fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Aj vďaka ich podpore sa mi v Austrálii tak darí,“ povedala Sobolenková, ktorá bude mať možnosť odplatiť Gauffovej minuloročnú prehru z finále US Open.

Američanka zdolala v úvodnom utorňajšom štvrťfinále v pozícii nasadenej štvorky Ukrajinku Martu Kosťukovú 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2.

V Melbourne Parku si vylepšila svoje doterajšie maximum. V prvom sete proti Kosťukovej otočila z 1:5. V druhom nedokázala doservovať zápas do úspešného konca, no v rozhodujúcom v aréne Roda Lavera dominovala.

Novak Djokovič Čítajte viac Tridsaťtri minút a tri sekundy na strome. Djokovič po náročnom štvrťfinále radil Kyrgiosovi, ako vyhrať grandslam

"Som hrdá, ako som bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas, nechala som na kurte všetky sily. V prvom sete som sa hľadala. Nebolo to spôsobené melbournským teplom, no nedokázala som sa dostať do správneho rytmu.

V koncovke druhého dejstva som začala hrať príliš opatrne, čo sa mi vypomstilo, no po prehratom tajbrejku som sa rýchlo zmobilizovala. Je super, že v hľadisku bolo toľko amerických vlajok," uviedla Gauffová v pozápasovom rozhovore.

ženy – dvojhra – štvrťfinále: Arina Sobolenková (Biel.-2) – Barbora Krejčíková (ČR-9) 6:2, 6:3, Cori Gauffová (USA-4) – Marta Kosťuková (Ukr.) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Arina Sobolenková #Australian Open 2024