Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohoršení Ukrajinci: 16-ročná juniorka si tľapla s Ruskou. Lavínu reakcií musel krotiť jej otec

Nebolo to po prvýkrát, ani posledný, čo sa od začiatku vojenského konfliktu na Ukrajine proti sebe postavili v tenisovom zápase Ukrajinka a Ruska. Ale po prvýkrát si súperky z týchto krajín podali ruky.

21.01.2024 22:01
Elizaveta Kotljarová Foto:
16-ročná ukrajinská tenistka Elizaveta Kotljarová.
debata (28)

Respektíve si po stretnutí rukami tľapli. Stalo sa tak v súťaži dievčat juniorského Australian Open po stretnutí medzi Ruskou Vladou Minečvovou a Ukrajinkou Elizavetou Kotljarovou.

Nečakaný krok, pozápasové športové gesto Kotljarovej, vyvolal v jej krajine lavínu kritiky a negatívnych reakcií. Ako je známe, ukrajinské tenistky si od začiatku konfliktu nepodávajú ruky so súperkami z Ruska a Bieloruska. Tento nepísaný zákaz 16-ročná Ukrajinka porušila, keď po prehre 2:6, 4:6 pristúpila k sieti.

Tento moment bol na Ukrajine natoľko kritizovaný, že naň musel zareagovať Elizavetin otec Konstantin Kotljar a ospravedlňovať konanie svojej dcéry.

„Lisa má len 16 rokov, ešte nemá reálne skúsenosti z takých významných súťaží, akými sú grandslamové turnaje. Takéto podujatia vyvíjajú na športovcov veľký tlak,“ cituje slová Kotljara portál athletistic.com.

Maria Kosťuková Čítajte viac Trápny moment v Melbourne: Kyjev ešte nepadol. Ukrajinka sa odmietla fotiť, potom zmietla Rusku

Vysvetľoval, že na začiatku kariéry je ťažké sa s tlakom vyrovnať, nebyť nervózna. Do správania mladej Elizavety sa mali vkradnúť emócie.

„Svoje správanie úplne nekontrolovala. Po zápase automaticky urobila športový akt a podala si ruku so súperkou, pričom si neuvedomilo, že za sieťou bola zástupkyňa krajiny, ktorá zaútočila na našu vlasť,“ uviedol otec talentovanej tenistky.

„Bola to chyba, za ktorú sa Lisa veľmi ospravedlňuje a uisťuje, že už nikdy nedovolí, aby sa to stalo. Je úprimnou patriotkou a takou aj v budúcnosti zostane,“ dodal Konstantin Kotljar.

Tenisové hviezdy a ich partneri-tréneri Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Intímny, nielen profesionálny vzťah medzi...
28 debata chyba
Viac na túto tému: #Melbourne #juniorský tenis #Australian Open 2024 #Elizaveta Kotljarová