Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcel sa mu dostať pod kožu, Djokovič sa nechal zatiahnuť do roztržky. Poď sem, kričal na diváka

Srbský tenista sa už druhýkrát počas tohtoročného Australian Open nechal zatiahnuť do výmeny názorov s publikom.

17.01.2024 18:20
838057795 Foto:
Novak Djokovič opäť nepôsobil najistejším dojmom.
debata (4)

Novak Djokovič na úvodnom grandslame sezóny zatiaľ nepôsobí tak suverénne, ako sa očakávalo. Už v prvom kole strávil na kurte s mladučkým, len 18-ročným Dinom Prižmičom rovné štyri hodiny.

Ani druhé kolo nešlo hladko. Najvyššie nasadený obhajca titulu zvíťazil v 2. kole nad domácim Austrálčanom Alexeiom Popyrinom 6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:3, no ako sám priznal, mal aj šťastie. Zápas trval 3 hodiny 12 minút.

Srb hral dlho pasívne, robil priveľa nevynútených chýb. Dokázal však zvládnuť kritické chvíle v treťom dejstve, v ktorom odvrátil štyri setbaly.

Novak Djokovič Čítajte viac Príbeh, ktorý chytí za srdce. Djokovič sa vrátil k peklu v Melbourne: Vzišla z toho jedna dobrá vec, tvrdí Srb

Podobne ako v úvodnom zápase, ani v druhom kole sa nevyhol výmene názorov s publikom. Jeden z divákov na Djokoviča počas štvrtého setu viackrát pokrikoval v snahe znervózniť top favorita turnaja.

„Poď sem!“, reagoval Djokovič. „Poď sem, poď mi to povedať do tváre,“ vyzval krikľúňa. Ten však už dosiahol, čo chcel a „pozvanie“ od hviezdneho tenistu neprijal.

Možno chcel nabudiť domáceho Popyrina, no dosiahol pravý opak. Djokovič si zápas nenechal pokaziť a doviedol ho do víťazného konca.

"Pomohlo mi aj šťastie. V tajbrejku mi potom vyšlo zopár skvelých úderov a štvrtý set som mal už pod kontrolou. Striedal som lepšie chvíle s horšími.

Nechcem však v žiadnom prípade znižovať výborný výkon Alexeia, ktorý si zaslúži aplauz. V ďalších kolách musím pridať," povedal Djokovič v pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Influencerka, ktorú márne uháňajú športové hviezdy Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Krásavica z instagramu Emily Pellegrini...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #fanúšik #Novak Djokovič #Australian Open #incident