Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianska legenda kritizuje Djokoviča: Také niečo by Federer alebo Nadal nikdy nespravili

Na Turnaji majstrov zničil konkurenciu a neplánuje spomaliť, aj keď už je koniec novembra a viacerí jeho kolegovia si užívajú na dovolenkách.

21.11.2023 19:21
djokovič tenis Foto:
Novak Djokovič.
debata (26)

Novak Djokovič dnes pristál v Málage, kde s kolegami zo srbskej reprezentácie zabojuje na finálovom turnaji Davisovho pohára.

Srbova mentalita je verejne známa – za každú cenu vyhrať každý turnaj, na ktorom štartuje. Grandslamový rekordér si uvedomuje, že pre niekoho je až prehnane súťaživý a že niektorým ľuďom to vadí.

"Idem si po každý možný rekord, ktorý môžem prekonať. Nikdy som nemal problém to povedať. A to je dôvod, prečo ma niektorí ľudia nemajú radi.

Nie som ako niektorí iní, ktorí povedia, že toto nie je môj cieľ a potom sa správajú odlišne. Vždy som sa snažil byť konzistentný s tým, čo mu verím," povedal nedávno rodák z Belehradu.

Djokovič Čítajte viac Djokovič na rovinu: Nadala nepovažujem za priateľa. Prezradil, na čo sa teší, keď Španiel skončí s tenisom

Jedným z tých, komu prekáža Srbova vlastnosť urobiť pre výhru všetko, je Adriano Panatta. Víťaz Roland Garros 1976 je jediným Talianom v histórii, ktorý triumfoval na parížskom grandslame.

Legendárny tenista, ktorý v lete oslávil 73. narodeniny, príležitostne pracuje ako spolukomentátor počas televíznych prenosov.

Počas minulotýždňového vyvrcholenia Turnaja majstrov v Turíne mu vadilo Djokovičovo správanie, ktoré predviedol v zápase s domácim Jannikom Sinnerom.

Zápas v skupine so Sinnerom bola jediná prehra, ktorú Srb utrpel na turnaji a prvá od júlového finále vo Wimbledone, kde nestačil na Carlosa Alcaraza. Podľa Panattu robil všetko, aby ju odvrátil – vrátane „netenisových ve­cí“.

"Snažil sa urobiť všetko, aby narušil rytmus zápasu. Keď sa mu nedarí, tak to tak zakaždým robí. Najskôr sa vypýtal na toaletu, potom požiadal o lekársku asistenciu.

Videli ste Rogera Federera či Rafaela Nadala, aby niekedy urobili niečo podobné? Ja nie. Také správanie sa mi nepáči. Vďaka bohu, že Sinner sa tým nenechal rozhodiť a zostal pokojný," uviedol Panatta v prenose pre Rai Italia.

Sinner vyhral zápas v skupine po dramatickom priebehu 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2). Finále, kam sa obaja tenisti prebojovali, už bola jednoznačná záležitosť pre favorita. Srb triumfoval 6:3, 6:3.

Na finálový turnaj Final 8 Davisovho pohára do Málagy sa prebojovali okrem Srbska aj výbery Kanady, Fínska, Česka, Austrálie, Talianska, Holandska a Veľkej Británie.

Fíni zaskočili favorita

Obhajcovia titulu z Kanady skončili na finálovom turnaji Davisovho pohára už vo štvrťfinále. V utorkovom súboji v Málage nestačili na Fínov, ktorým podľahli 1:2. Severanov čaká v semifinále víťaz súboja Česko/Austrália.

V prvej dvojhre Milos Raonič zdolal Patrick Kaukovalta 6:3, 7:5, potom však Otto Virtanen zvíťazil nad Gabrielom Diallom 6:4 a 7:5. V rozhodujúcej štvorhre si Harri Heliovaara a Otto Virtanen poradili s Alexisom Galarneauom a Vasekom Pospisilom 7:5 a 6:3.

Každý zápas vyraďovacej časti pozostáva z dvoch dvojhier a prípadnej rozhodujúcej štvorhry. Finále je na programe v nedeľu od 16.00 h.

Davis cup – štvrťfinále

Fínsko – Kanada 2:1
Patrick Kaukovalta – Milos Raonič 3:6, 5:7, Otto Virtanen – Gabriel Diallo 6:4, 7:5, Harri Heliovaara/Otto Virtanen – Alexis Galarneau/Vasek Pospisil 7:5, 6:3.

ďalší program štvrťfinále
streda 22. novembra
16.00 Česko – Austrália
štvrtok 23. novembra
10.00 Taliansko – Holandsko
16.00 Srbsko – Veľká Británia

semifinále

piatok 24. novembra
16.00 Fínsko – Česko/Austrália
sobota 25. novembra
12.00 Taliansko/Ho­landsko – Srbsko/Veľká Británia

finále
nedeľa 26. novembra o 16.00 h

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Adriano Panatta