Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tento rok bez prekvapení. Najlepší slovenskí tenisti obhájili svoje prvenstvá, pridal sa mladý zázrak zo ženského tímu

Alexa Molčana a Annu Karolínu Schmiedlovú vyhlásili v stredu večer v bratislavskom NTC za slovenských Tenistov roka 2022. Obaja obhájili vlaňajšie prvenstvo.

15.11.2023 21:41
SR Tenis STZ Tenista roka anketa BAX Foto:
Zľava prezident STZ Miloslav Mečíř, nehrajúci kapitán DC tímu Tibor Tóth,Peter Benjamin Privara, Alex Molčan, Igor Zelenay a Lukáš Klein.
debata (1)

Molčan zvíťazil v tradičnej ankete Slovenského tenisového zväzu (STZ) druhýkrát, Schmiedlová získala ocenenie po piaty raz.

Juniorom roka sa stal Michal Krajčí, titul Juniorka roka patrí Renáte Jamrichovej, šampiónke v juniorskej štvorhre na grandslamovom turnaji Australian Open.

SR Bratislava šport tenis PBJK baráž Slovensko Argentína BAX Čítajte viac Taký talent sme nemali od čias Hantuchovej s Cibulkovou. Šéfa nášho tenisu očaril víkendový výkon mladej Slovenky

Cenu pre Talent do 15 rokov si odniesol Leon Sloboda. Najlepším tímom je družstvo Slovenska v Davisovom pohári, ktoré sa vďaka víťazstvu 3:1 v Grécku prebojovalo do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2024.

Molčan triumfoval v ankete, do ktorej svojimi hlasmi prispeli funkcionári, členovia Siene slávy, tréneri a novinári, pred Lukášom Kleinom a Jozefom Kovalíkom. V daviscupovom dueli v Aténach vybojoval rozhodujúci tretí bod, keď získal cenný skalp Stefanosa Tsitsipasa.

Slovenský tenista Alex Molčan. Foto: Profimedia
Alex Molčan Slovenský tenista Alex Molčan.

Na turnaji ATP v Kitzbüheli postúpil do štvrťfinále, bol v 3. kole na podujatiach Masters 1000 v Indian Wells a Miami. V súčasnosti je na 114. mieste rebríčka ATP vo dvojhre.

"Z obhajoby prvenstva v ankete Tenista roka mám radosť. Ďakujem mojim rodičom a priateľke. Škoda, že ma trochu pribrzdili zranenia, hlavne na začiatku roka. Keď človeku padne sebavedomie, je to ťažké dohnať.

SR Bratislava šport tenis PBJK baráž Slovensko Argentína BAX Čítajte viac Slovenky dokonali obrat proti Argentíne a zabojujú o finálový turnaj, Lipták prekvapil nečakaným ťahom

Mal som problémy vyhrať ťažký zápas. Dokázal som sa však z toho oklepať. Ešte ma do konca roka čakajú dva turnaje a šanca vrátiť sa do elitnej stovky je reálna," uviedol Molčan po prevzatí ocenenia.

Schmiedlová vyhrala anketu štvrtýkrát za sebou. Druhá bola Viktória Hrunčáková a tretia Rebecca Šramková. Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále na grandslamovom Roland Garros.

Na US Open postúpila do 3. kola. Bola finalistkou turnaja WTA 125 v Parme a semifinalistkou podujatia WTA 125 v Barranquille. Momentálne je v singli na 71. mieste rebríčka WTA.

Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR, Jaroslav Novák
17. Anna Karolína Schmiedlová Anna Karolína Schmiedlová.

"Som rada, že som opäť zvíťazila v ankete. Veľmi si to vážim. Bol to pre mňa skvelý rok, veď na grandslamoch som si vylepšila svoje osobné maximá. Túto cenu venujem mojim rodičom.

Patrí aj mojej babke a dedkovi, ktorí tento rok zomreli. Ďakujem aj môjmu priateľovi Lukášovi Kleinovi."

17. Anna Karolína Schmiedlová Čítajte viac Prvý bod pre Argentínu, slovenská jednotka prehrala s Rierovou

Do Siene slávy slávnostne uviedli Martinu Suchú, členku víťazného slovenského fedcupového družstva z roku 2002 a bývalého dlhoročného funkcionára v tenisovom hnutí Júliusa Bacsóa.

Výsledky ankety Tenista roka 2023:
muži: 1. Alex Molčan, 2. Lukáš Klein, 3. Jozef Kovalík
ženy: 1. Anna Karolína Schmiedlová, 2. Viktória Hrunčáková, 3. Rebecca Šramková
juniori: 1. Michal Krajčí, 2. Marek Naňo, 3. Tomáš Talajka
juniorky: 1. Renáta Jamrichová, 2. Nina Vargová, 3. Mia Pohánková
talent do 15 rokov: 1. Leon Sloboda, 2. Natália Kročková, 3. Soňa Depešová
tím roka: 1. DC tím Slovensko, 2. BJKC tím Slovensko, 3. Dievčatá SR do 18 rokov

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tenista roka #Anna Karolína Schmiedlová #Alex Molčan #Renáta Jamrichová