Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kričím po tom už 20 rokov! Navrátilová sa postavila za zmenu v tenisových pravidlách

V podcaste stanice Tennis Channel nedávno sa nedávno diskutovalo o nezmyselnosti pravidla, podľa ktorého sa po podaní, ktoré sa obtrie o sieť a spadne do správneho poľa kurtu, opakujú prvý servis.

28.10.2023 16:35
04. Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová.
debata (3)

Podľa športového komentátora Steva Weissmana pravidlu chýba zásadné zdôvodnenie a nie je v súlade so žiadnymi inými pravidlami, preto by sa malo vážne zvážiť jeho zrušenie.

„Hovorím, že žiadne ďalšie opakovanie prvého podania. Stáva sa to pravidelne v priebehu výmien, okrem podania. Žiadne ďalšie opakovanie,“ zdupľoval Weissman v podcaste.

20. Hantuchová Čítajte viac Rozmaznané tenistky? Nerobia v bani, peniaze majú vďaka chlapom, vraví Hantuchová

Debata Weissmana obhajujúceho tento nápad bol zdieľaný na sociálnych sieťach, čo vyvolalo silnú reakciu tenisových nadšencov z celého sveta.

Zareagovala naň aj tenisová legenda Martina Navrátilová, ktorá zdieľala príspevok a vyjadrila podporu prípadnému zrušeniu tohto pravidla s tým, že už dlhé obdobie sa zasadzuje o zmenu.

„Kričím po tom už asi 20 rokov! Žiadne ďalšie "lets“ (výrok rozhodcu, keď sa loptička dotkne siete)," napísala 18-násobná grandslamová víťazka na Twitteri.

Jenson Brooksby Čítajte viac Pochybil aj kontrolór? Jednu z najväčších tenisových nádejí USA suspendovali na 18 mesiacov

Podľa The New York Times robila Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v 90. rokoch dvojročné prešetrovanie tohto pravidla, pričom pritom analyzovala 715 zápasov.

Najvýznamnejším zistením bolo, že podľa štatistík má každý zápas v priemere 4,1 dotykov siete pri podaní a väčšinou (65 %) nepriniesli žiadnu výhodu ani jednému z hráčov.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová