Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozmaznané tenistky? Nerobia v bani, peniaze majú vďaka chlapom, vraví Hantuchová

Dlhé roky bola najlepšou slovenskou tenistkou a vo svetovom rebríčku to dotiahla na 5. miesto. V súčasnosti moderátorka streamovacej platformy Amazon Prime sa o aktuálnych témach rozhovorila pre podcast Livesport Daily.

28.10.2023 09:01
20. Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata (1)

V ňom, okrem iného, hovorila Hantuchová aj o tom, že by sa súčasné tenistky mali menej sťažovať na podmienky, ktoré im pripravujú organizátori podujatí a WTA.

„Príde mi to trochu ako rozmaznanosť. Obzvlášť na ženskom okruhu, kde sú odmeny také, aké sú a za ktoré hráčky mimochodom vďačia chlapom,“ uviedla 40-ročná bývalá tenistka.

Vysvetľuje, počas jej kariéry nebolo toľko sťažností zo strany tenistiek. „Dievčatá určite nerobia od štvrtej ráno niekde v bani. Je to ťažké, ale my sme si nikdy nedovolili kritizovať, pretože sme vedeli, že tie šeky, ktoré sme dostávali, máme vďaka tomu turnaju.“

Jenson Brooksby Čítajte viac Pochybil aj kontrolór? Jednu z najväčších tenisových nádejí USA suspendovali na 18 mesiacov

Priznáva, že v súvislosti s náročným cestovaním po celom svete súhlasí so súčasnou špičkou. Práve kvôli tomu patrí podľa Hantuchovej tenis medzi najnáročnejšie športy na svete.

„Pre mňa osobne to bol jeden z dôvodov, prečo som skončila. Telo už nezvládalo tie časové rozdiely, stále som sa budila mimo normálny rytmus, bolo to nezdravé. Hovorila som si, že mi to za tie peniaze ani nestojí,“ skonštatovala Slovenka.

18. Simona Halep Čítajte viac Nevzdáva boj o očistenie mena. Bývalá svetová jednotka sa kvôli dopingu obrátila na súd

Vyjadrila sa aj k nočným zápasom, ktoré tiež niektorým tenistkám spôsobujú problémy. „Robia to, aby na zápasoch mali čo najviac fanúšikov. Napríklad v Madride nikto pred pol deviatou večer na tenis nepríde.“

Podľa Hantuchovej je najväčšou favoritkou na víťazstvo v blížiacom sa turnaji majsteriek Coco Gauffová z USA. „Vyhrala posledný grandslam, má rada tvrdý povrch, je to veľká bojovníčka a má toho veľa spoločného so Serenou,“ dodala Hantuchová.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Daniela Hantuchová #Livesport Daily