Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevzdáva boj o očistenie mena. Bývalá svetová jednotka sa kvôli dopingu obrátila na súd

Rumunská tenistka Simona Halepová sa odvolala na Športovom arbitrážnom súde (CAS) proti štvorročnému dištancu za doping.

24.10.2023 19:09
18. Simona Halep Foto:
Simona Halepová.
debata

Ten udelila 32-ročnej hráčke Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA). Halepová mala na vlaňajšom US Open pozitívnu vzorku, ktorá obsahovala zakázanú látku roxadustat. K suspendácii prispeli aj nezrovnalosti v biologickom pase (ABP).

Halepová žiada podľa informácií agentúry DPA o zmiernenie trestu, v oboch prípadoch považuje samú seba za nevinnú. Jej činnosť dočasne pozastavili v októbri minulého roka, keď jej vyšiel pozitívny dopingový test. Od začiatku tvrdila, že nedopatrením užila kontaminovaný výživový doplnok.

Peter Lundgren Čítajte viac Bol finalistom grandslamu, neskôr viedol Federera i Hantuchovú. Bývalému tenistovi amputovali nohu, oznámil to snímkou z nemocnice

Nezávislá komisia prijala v júni tento argument, ale určila, že objem, ktorý požila, nemohol viesť ku koncentrácii roxadustatu v zistenej pozitívnej vzorke. Zákaz činnosti, ktorý komisia potvrdila v septembri, má trvať do 6. októbra 2026. Termín, v ktorom sa má CAS vyjadriť k odvolaniu, nie je známy.

Rumunská tenistka je dvojnásobná grandslamová víťazka. V roku 2018 vyhrala vo finále Roland Garros nad Američankou Sloane Stephensovou v troch setoch a o rok neskôr triumfovala na Wimbledone. Na trávniku All England Clubu zviedla súboj o titul s hviezdnou Serenou Willimasovou (2:0).

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Simona Halepová #Športový arbitrážny súd